باسلام اینجانب علی ظاهری عبده وند مدیر عامل موسسه آوای نیک سعادت ومدیر این سایت میباشم.موسسه ما در راستای دفاع از حقوق شهروندی در سطح شهرستان اهواز مشغول به فعالیت هستیم و دست یکایک شما عزیزان را برای در کنار ما بودن میفشاریم ،برای آموزش حقوق شهروندی به لینک تلگرام ما بپیوندید که دررپایین صفحه آمده وبرای پیوستن به ما نام ونام خانوادگی خود را به شماره واتس آپ زیر ارسال کنید 09306870300

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن


امسال چهارمین دوره ی مسابقه «درونستاگرم» برگزار شد، مسابقه ای که در آن شرکت کنندگان با درون drone خود عکاسی کردند و نتایج آن نیز بسیار شگفت انگیز بوده است.

با همکاری نشنال جئوگرفیک، آثار برگزیده در سه دسته ی طبیعت، شهر و مردم انتخاب شدند. امسال دروناستاگرم یک دسته ی دیگر نیز با عنوان «خلاقیت» را نیز به سه بخش قبلی اضافه نموده است. این رقابت توسط پنلی از افراد حرفه ای داوری شد که از آن جمله می توان به معاون مدیر بخش عکاسی نشنال جئوگرفیک اشاره نمود.

 

Jerome Cortial این تصویر را در زمان برداشت لاوندر یا همان «اسطوخودوس» گرفته است که مقام ممتاز در دسته بندی طبیعت را از آن خود نمود.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

عکاس این تصویر می گوید: «تصاویر مزارع لاوندر معمولا خورشید را در پس زمینه دارند اما من به دنبال گرفتن عکسی جدید بودم. می دانستم زمانی که من قصد عکس برداری دارم آغاز فصل برداشت است، بنابراین منتظر ماندم تا کار برداشت آغاز شده و ترکیب بندی مناسبی را از آسمان شکار کردم.»

تصویر بعدی جاده ی بی نهایت تا ترانسیلوانیا اثر Calin Stan است که منظره ی شگفت انگیزی را در جنگل های رومانی به نمایش می گذارد.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

کالین استن می گوید: «همانگونه که افسانه ها بیان می کنند، این چشم اندازی است که کنت دراکولا در پروازهای شبانه ی خود شاهد آن بوده است.»

اثر بعدی تشکیلات یخی از Florian Ledoux است که زمستان 2017 در گرینلند عکس برداری شده که جایگاه سوم را به خود اختصاص داد.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

در دسته بندی شهری، جنگل بتنی Bachir Moukarzel از همه بیشتر داوران را تحت تاثیر قرار داد. او می گوید: «در این تصویر قصد به نمایش در آوردن مکانی را داشتم که 10 سال قبل تنها یک بیابان خالی بود.» عکس بعدی جنگل بتنی را به شما نشان می دهد.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

اثر بعدی برج مرکوری در مسکو را نشان می دهد که توسط Alexey Goncharov گرفته شده و جایگاه دوم این دسته بندی را به خود اختصاص داده است.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

الکسی می گوید: « در میدانی نزدیک مرکز تجاری بین المللی مسکو روی یک نیمکت نشسته بودم و به دنبال انعکاس زیبایی در پنجره های آیینه ای بودم. زمانی که درون در حال پرواز بود متوجه افرادی شدم که مشغول تمیز کردن نمای ساختمان بودند. من از کار کردن این افراد و چشم اندازی که ایجاد می کردند خیلی خوشم آمد، به شکلی انگار آنها نه تنها نمای ساختمان که کل شهر را شست و شو می دادند.

عکس بعد تصویری متقارن از مادرید به نام صلح است که عکاس آن Luis Saguar Domingo می باشد. این تصویر جایگاه سوم را از آن خود کرده است.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

در ادامه عکسی مشاهده می کنید از Martin Sanchez که در حال رانندگی در خط ساحلی نیوجرسی این عکس را از زمین تنیسی خالی گرفته است. این اثر مقام اول را در دسته بندی مردم از آن خود کرده است.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

در همین دسته بندی جایگاه دوم به کاربر Helios1412 اختصاص یافته که تصویری زیبا در ویتنام را به نمایش می گذارد.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

و در نهایت می رسیم به جایگاه سوم این دسته بندی که تصویری است به نام La Vijanera که کارناوال زمستانی شکار خرس را نمایش می دهد و عکاس آن Javier Bustamante می باشد. این عکس در شهر کانتابریای اسپانیا گرفته شده است.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

عکاس این تصویر می گوید: «در یکشنبه ی اول هر سال گروهی از شکارچیان در روستا می چرخند و شکار خرس خود را به همگان ارائه می دهند. این عکس در واقع انتهای این جشن را به نمایش در آورده است.»

امسال همانطور که گفته شد دسته بندی جدیدی به نام خلاقیت هم در برنامه وجود داشت که سه تصویر برگزیده ی آن در ادامه ارائه می گردند.

جایگاه اول در دسته بندی خلاقیت به Romian Gaillard با اثر Ugo le Marin رسید. او و پسرش این صحنه را ایجاد کرده اند.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

جایگاه دوم به Luke Bell عکاس ساکن کیپ تاون با اثر Two Moo رسید.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

جایگاه سوم نیز تصویری از ساحلی در نرماندی است که عکاس یعنی Thibault Beguet را با همسرش نشان می دهد.

مسابقه ی عکاسی «درونستاگرم» و برندگان امسال آن

 

منبع: dailymail

 

انتشار : ۴ مرداد ۱۳۹۶

واکنش به مصوبه کنگره/آبراه امن می‌خواهید ازاین رفتار دست بردارید


حجت‌الاسلام حسن روحانی امروز در نشست هیات دولت با اشاره به خصومت‌های ادامه دار آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران اظهار کرد: مردم ما با این خصومت‌ها آشنا بوده و به آن عادت داشته و راه مقابله‌ با این سیاست ها را نیز به خوبی می دانند.

وی تاکید کرد: ملت ایران می دانند که باید در برابر دشمنانشان به خوبی ایستادگی و مقاومت کنند چرا که طی این ۴۰ سال، همواره و هر روز با تحریم‌ها و فشارهای متنوع و اتهام‌های ناروا از سوی دستگاه های‌ تبلیغاتی و سیاسیون آمریکا، مواجه بوده اند.

روحانی با بیان اینکه آن روزهایی را که رییس مجلس نمایندگان آمریکا، نه تنها دولت بلکه ملت ایران را یاغی می‌خواند، فراموش نکرده ایم، گفت: خصومت آمریکایی ها، تنها خصومت با نظام جمهوری اسلامی ایران نیست، بلکه برای آنها مقاومت، ایستادگی و الگو بودن ملت ایران قابل تحمل نیست و نمی توانند بپذیرند که در این منطقه حساس یک کشور، اینچنین دارای استقلال و تأثیرگذاری در منطقه باشد.

رییس جمهور اظهار داشت: همه نگرانی آنها این است که ایران به عنوان یک کشور بزرگ و مستقل که تحت نفوذ سیاست‌های غربی و به ویژه آمریکا نیست، در این منطقه حضور دارد و در برابر فشارهای آن ها ایستادگی و مقاومت می کند.

روحانی تاکید کرد: اینگونه تحریم‌ها بر ملت ایران تأثیرگذار نیست و نه مقاومت مردم و ایستادگی نظام جمهوری اسلامی ایران را کاهش می‌دهد و نه راه و روش و سیاست‌های ما را تغییر خواهد داد.

رییس جمهور افزود: سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران سیاست‌های مستقل، بر مبنای اسلام و آرا مردم است؛ و رأی و نظر مردم مبنای عمل خواهد بود و همه انتخابات‌ها از جمله انتخابات گذشته نشان داد که مردم ما نسبت به سرنوشت خودشان تا چه اندازه حساس هستند.

روحانی با بیان اینکه دست و پای آمریکایی‌ها بعد از توافق برجام در زمینه تحریم‌ مقداری بسته شده است، گفت: قبل از توافق برجام آمریکایی‌ها به هر بهانه‌ای یک تحریم جدید علیه ملت ایران وضع می‌کردند و تلاش آن ها بر این بود تا این تحریم ها فرامرزی بوده و اروپا و کشورهای دیگر را هم تحت تأثیر قرار دهند و حتی این تحریم ها را به شورای امنیت برده و در سطح جهان عمومی کنند.

رییس جمهور ادامه داد: برجام دست و پای آمریکا را هم برای بردن این گونه تحریم‌ها به بهانه مسایل سلاح کشتار جمعی و هسته‌ای به شورای امنیت و هم در راستای وضع تحریم های جدید بسته است. لذا در همین لایحه‌ای که مجلس نمایندگان آمریکا تصویب کرده و علی القاعده به سنا خواهد رفت، می‌بینید تحریم نسبت به ایران با تحریمی که نسبت به کره شمالی یا روسیه مطرح است بسیار تفاوت دارد. تحریم‌های ایران در واقع تکرار تحریم‌های گذشته بود و این نشان آن است که حربه تحریم آمریکا نسبت به گذشته بسیار کند شده است.

روحانی با تاکید بر اینکه باید همواره هوشیاری‌مان را حفظ کنیم، خاطرنشان کرد: ما راه و شیوه سیاسی‌مان را از قرآن و پیامبر(ص) آموخته ایم.

رییس جمهور با اشاره به آیاتی از سوره انفال، اظهار داشت: خداوند در این آیات به پیامبر(ص) می‌فرماید «تو با مشرکین معاهده و پیمان بستی و هیچ‌وقت تو پیمان نشکستی؛ همیشه آنها شکستند و هر بار که پیمان شکنی شروع شد از طرف مشرکین و کفار شروع شد.» قرآن به ما می‌آموزد که ما مسلمان‌ها تابع راه پیامبر هستیم و هرگز آغازگر شکستن عهدها و پیمان‌ها نخواهیم بود.

روحانی با بیان اینکه خداوند به پیامبر(ص) می فرماید «اگر دیدی دشمنان می‌خواهند خیانت بکنند و عهد را زیر پا بگذارند، تو هم مساوی و معادل همان کار را بکن» گفت: اگر دشمن بخشی از عهد را زیر پا گذاشت ما هم بخشی را زیر پا می‌گذاریم و اگر همه عهد را زیر پا گذاشتند، ما هم عهد را زیر پا خواهیم گذاشت.

رییس جمهور با اشاره به تاکیدات قرآن کریم مبنی بر تقویت قدرت و بنیه دفاعی مسلمانان و کشورهای اسلامی، خاطرنشان کرد: ما باید همیشه بنیه دفاعی‌مان را تقویت کنیم و در این راستا تمام سلاح‌های دفاعی‌مان را بدون توجه به نظرات دیگران تقویت خواهیم کرد و راهمان را در مسیر اقتدار بنیه دفاعی‌ کشور ادامه می دهیم.

روحانی با بیان اینکه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از ارتش، سپاه، بسیج، نیروی انتظامی و نیروهای امنیتی مورد حمایت ملت بزرگ ایران هستند، گفت: این ها قدرتی هستند که قرآن در باره آن ها می‌گوید «تُرهِبونَ بِه‌ عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُم» و در برابر دشمنان این ملت، نیروهایی بازدارنده هستند.

رییس جمهور افزود: البته قرآن به این نکته هم سفارش دارد که اگر دشمنان واقعا به دنبال صلح بوده و خواستند دشمنی را کنار گذاشته و با شما رفتار درست داشته باشند، شما هم همان کار را بکنید و راه صلح و سلم را داشته باشید.

روحانی با بیان اینکه آیات سوره انفال سیاست مسلمان‌ها و قدرت‌های اسلامی و از جمله جمهوری اسلامی ایران را در برابر دشمنان و چگونگی عهدها و پیمان‌شکنی‌ها، بنیه دفاعی و صلح و سلم را به خوبی برای ما تبیین کرده و ما همه را باید کنار هم بخوانیم، گفت: اینطور نباشد که یک آیه را بخوانیم و آیه دیگر را فراموش کنیم چرا که همه این آیات کنار هم بوده و ما را در مسیر راه مصلح جامعه و مسلمان‌ها هدایت می‌کند.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران مطمئناً در برابر حرکت جدید کنگره آمریکا، عکس‌العمل متقابل نشان خواهد داد، گفت: در اولین قدم مجلس شورای اسلامی در این زمینه قدم‌های خودش را برخواهد داشت و هر قدم دیگری هم لازم و مورد نیاز بدانیم برای تقویت و مصلحت کشورمان برداشته و بدون توجه به تحریم‌ها و سیاست‌های آن ها به راه خودمان ادامه خواهیم داد.

روحانی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها ۴۰ سال فشار، تحریم، تحریک و بسیج برخی از کشورهای منطقه علیه ملت ایران را تجربه کرده و در همه مراحل با شکست مواجه شده اند، خاطرنشان کرد: آمریکایی ها باید از شکست‌های پیاپی خودشان در مواجهه با ملت ایران، درس عبرت بیاموزند.

رییس جمهور تاکید کرد: اگر آمریکایی‌ها می‌خواهند این منطقه حساس، منطقه باثبات و امن‌تری بوده و آبراه‌های حساس این منطقه، آبراه‌های امنی برای دنیا باشد، باید دست از این سیاست‌ها بردارند و بدانند نظام، رهبری شجاع و دولت مقتدر جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران هرگز تحت تأثیر اینگونه توطئه‌ها و تحریکات قرار نمی‌گیرد و راه خودش را ادامه می‌دهد.

روحانی ادامه داد: تنها راه باقیمانده برای آمریکا، اینست که به حقوق ملت ایران و به نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی ایران، احترام بگذارد و بداند تنها در سایه احترام و احقاق حقوق مردم و پیش گرفتن راه مسالمت و صلح منافع مردم آمریکا نیز بهتر می‌تواند تأمین شود.

رییس جمهور اظهار داشت: ما مخالف منافع دیگر کشورها نیستیم و می‌خواهیم کشورهای دیگر به منافعشان برسند، اما اعمال تحمیل و فشار را نمی‌پذیریم و در برابر فشار و تحریم مقاومت کرده و عمل متقابل انجام خواهیم داد.

روحانی اظهار امیدواری کرد همه کشورهای منطقه در آینده روی صلح، صفا و امنیت را ببینند و روزی بیاید که آمریکایی‌ها هم در مسیر عقلانیت قرار گرفته و بدانند تنها راه موجود احترام، تواضع و تسلیم در برابر خواسته‌های به حق ملت بزرگ ایران است.

رییس جمهور همچنین در آغاز سخنان خود ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه(س) و امام رضا(ع) و ایام دهه کرامت به مردم ایران و همه شیعیان و مسلمانان جهان، گفت: دهه کرامت، دهه‌ای است که هم باید در این ایام به آثار وجودی این بقاع متبرکه در قم و مشهد بپردازیم و هم بتوانیم خود را به اخلاق، راه و سیره خاندان رسالت نزدیک کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه برکات‌ بارگاه حضرت معصومه(س) در قم و یا امام رضا (ع) در مشهد مقدس بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: امروز بزرگ ترین حوزه علمیه و مرکز علمی شیعه در سطح جهان که تمام دنیای علم را تحت تأثیر خود قرار داده، حوزه علمیه قم به عنوان مرکز علمی جهان تشیع است.

رییس جمهور با بیان اینکه نهضت و انقلاب اسلامی از قم و از کنار حرم حضرت فاطمه معصومه(س) آغاز شده و ریشه دارد، گفت: همه سخنرانی‌های مهم، معمولاً در کنار حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و در مسجد اعظم بود. بسیاری از تظاهرات در سال های ۴۱ و ۴۲ و سال‌های بعد یا از صحن مطهر و یا از مدرسه فیضیه شروع می‌شد.

روحانی خاطرنشان کرد: پس از تبعید امام برای دوره ای مسجد بالا سر حضرت معصومه(ص) محل مبارزه شده بود و در سخت‌ترین شرایطی که بعد از تبعید امام در سال ۴۳ داشتیم، در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(س) بود که راه، مسیر و حرکت انقلابی هیچ گاه خاموش نشد و باقی ماند تا روزی که انقلاب ما به پیروزی رسید.

رییس جمهور حضرت علی بن موسی الرضا(ع) را ملجأ و پناه همه شیعیان و مسلمانان جهان دانست و افزود: واقعاً مردم ما وقتی در کنار حرم امام رضا(ع) قرار می‌گیرند، آرامش خاصی را در زندگی خودشان احساس می‌کنند و آنجا بوی بهشت به مشام همه علاقمندان علی بن موسی الرضا(ع) می‌رسد و حال و هوای همه را عوض می‌کند؛ این ازدحام جمعیت از سراسر جهان اسلام و تشیع برای زیارت مضجع امام هشتم برای همه ملت ایران مغتنم و موجب افتخار است.

روحانی اظهار امیدواری کرد بتوانیم راه و مسیر پیامبر و خاندان رسالت را ادامه بدهیم؛ بویژه نسل جوان و دختران و پسران ما بتوانند آن راه را ادامه دهند و ایران الگو و نمونه‌ای برای عمل به سیره خاندان رسالت و اجرای احکام اسلامی باشد.

واکنش به مصوبه کنگره/آبراه امن می‌خواهید ازاین رفتار دست بردارید
انتشار : ۴ مرداد ۱۳۹۶

لزوم گسترش همکاری های ایران و ترکیه/توصیه به «مسعود بارزانی»


برخی منابع از طراحی های غرب و آمریکا برای ایجاد یک درگیری نظامی بین روسیه و ترکیه با هدف پیشبرد اهداف منطقه ای خود خبر می دهند و معتقد هستند که استراتژی های کشورهای دو سوی اقیانوس اطلس طوری برنامه ریزی شده است که یک بحران نظامی بین روسیه و ترکیه در سوریه شکل بگیرد.

این عده از تحلیلگران حتی کودتای سال گذشته در ترکیه را ناشی از تن ندادن «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به خواسته های غرب برای وارد کردن ترکیه به جنگی ویرانگر با روسیه که می تواند اقتصاد و ثبات ترکیه و منطقه را تهدید کند، دانسته اند.

همچنین اکثریت کارشناسان گسترش همکاری ها بین ایران و ترکیه را مانعی بر سر راه نقشه ها و طرح ها و اهداف ژئوپلتیک آمریکا و غرب برای خاورمیانه می دانند.

در همین راستا خبرنگار مهر گفتگویی داشته است با دکتر «مهدی اکر» معاون حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه و نماینده پارلمان این کشور که مشروح آن در زیر آمده است.

*به گفته شما کودتای نافرجام سال گذشته ترکیه توسط گروه تروریستی فتو صورت گرفته است. همانطور که همه ما می دانیم معمولا پشت سازمان های تروریستی برای انجام چنین اقداماتی سرویس های اطلاعاتی برخی کشورهای خارجی وجود دارند. آیا به نظر شما می توان بین این کودتای نافرجام و آرزوهای ژئوپلیتیکی برخی قدرت های فرامنطقه ای غربی برای خاورمیانه ارتباطی متصور بود؟

در خصوص ارتباط برخی از سرویس های اطلاعاتی غربی و کشورهای خارجی با این کودتا نتایج و علائمی وجود دارد که بیانگر برخی از واقعیت هاست.مثلا ما از حمایت های جمهوری اسلامی ایران از دولت ترکیه در جریان کودتا بسیار سپاسگزاریم. به طوری که وقتی این اتفاق تراژیک رخ داد آنها همبستگی خود را با ما اعلام کردند زیرا ما (ایران و ترکیه) با وجود برخی از اختلافات همدیگر را خوب درک می کنیم. ما با جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با تروریسم و سازمان های تروریستی مانند داعش همکاری خوبی داریم. ما و ایران بازیگران اصلی این منطقه هستیم و صلح برای ما ضروری است. اما از سوی دیگر ما می دانیم که کشورهایی وجود دارند که علاقه ای به مبارزه با تروریسم ندارند و ما خیلی تلاش کرده ایم از طرق دیپلماتیک آنها را تشویق به مقابله با گروه های تروریستی کنیم. به اعتقاد ما نباید فرقی بین گروه های تروریستی باشد. برخی سرویس های اطلاعاتی هر چند و قت به چند وقت از گروه های تروریستی به عنوان ابزاری برای ایجاد بی ثباتی استفاده میکنند.

*برخی کارشناسان بر این باور هستند که آمریکا و غرب به طور مخفیانه در تلاش بوده اند تا بین روسیه و ترکیه درگیری به وجود بیاورند و از ساقط شدن جنگنده روسیه توسط ترکیه در همین راستا یاد کرده اند. این عده بر این باورند غرب با ایجاد درگیری بین ترکیه و روسیه موجبات بی ثباتی و تشدید بی ثباتی ها در منطقه را فراهم خواهد کرد امری که می تواند به پیشبرد طرح ها و بازی های ژئوپلتیکی آنها در منطقه کمک کند، نظر شما در این خصوص چیست؟

آنچه که در منطقه رخ می دهد و آنچه که ما می بینیم این است که آنها از طریق برخی گروه های تروریستی تلاش می کنند تا منطقه را بی ثبات کنند. این یک بازی است که دارای بازیگران خرد و عمده ای است. ایران و ترکیه بازیگران اصلی منطقه هستند. با توجه به اینکه این گروه های تروریستی در کدام کشورها هستند و از طریق کدام یک از آنها حمایت می شوند و کدام کشورها با آنها مماشات می کنند، این امر بسیاری از مسائل را روشن می کند و این مسئله امروز برای همه در عرصه بین الملل روشن است.

برای ما دو چیز اهمیت دارد که از نزدیک آنها را دنبال می کنیم یکی امنیت کشور خودمان و دومی ثبات منطقه. اگر ثبات منطقه از بین برود همه بازنده خواهیم بود از جمله ایران و ترکیه بنابراین ما سعی میکنیم ثبات منطقه را حفظ کنیم. ما معتقدیم هرگونه تغییری در نقشه منطقه موجب بی ثباتی خواهد شد و ما در عین حال می دانیم بازیگران جهانی ای هستند که می خواهند مسئله را طور دیگری جلوه دهند. ما در رابطه با یک موضوع اطمینان خاطر داریم که سه سازمان تروریستی شامل «پ ک ک» و انشعاباتش در دیگر کشورهای منطقه، داعش (گروهی که برخلاف نامش عنوان اسلامی را یدک می کشد در حالی که هیچ ارتباطی بین چنین گروه تروریستی و اسلام وجود ندارد) و فتو سعی دارند تا منطقه را بی ثبات کنند. ما تمایل داریم با بازیگران اصلی منطقه در این خصوص همکاری و تبادل دیدگاه داشته باشیم. ما باید دیدگاه های مختلف را در خصوص موضوعات مختلف مد نظر قرار دهیم.

*شما به نکته مهمی اشاره کردید، ایران و ترکیه دو بازیگر مهم منطقه هستند، در ابتدای آغاز بحران در سوریه اختلافات متعددی بین این دو کشور ایجاد شد اکنون چگونه دو کشور می توانند مشکلات خود را حل کنند و اختلافات خود را کم کنند؟

ما در حال تلاش کردن برای غلبه بر این اختلافات هستیم و این کار را از طریق کانال های دیپلماتیم دنبال می کنیم و راه دیگری نداریم. نشست هایی بین کارشناسان دو کشور بسیار مفید و سازنده در این راستا هست. زیرا در نشست ها بسیاری از اساتید دانشگاه ها، صاحب نظران و روزنامه نگاران به بررسی موضوعات از زوایای مختلف می پردازند.

ما همسایگان خوبی بوده ایم و روابط خوبی داشته ایم، ما باید تعاملات تجاری و اقتصادی خود را که الان در حدود ۱۰ میلیارد دلار است از این نیز فراتر ببریم، ما ظرفیت های بسیار بیشتری برای همکاری داریم.

ما باید متوجه این باشیم که برخی از کشورها در تلاش هستند تا نقشه منطقه را تغییر دهند، ما باید برای ممانعت از آن تجربیات و دیدگاه های خود را به اشتراک بگذاریم. زیرا در صورت وقوع چنین مسئله ای ثبات همه کشورها با مشکل مواجه خواهد شد. ما باید سعی کنیم به درک بهتری از مسائل منطقه و ثبات منطقه ای برسیم و در این خصوص با هم همکاری کنیم.

*موضع دولت ترکیه درباره همه پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق چیست؟

باید به این مسئله توجه داشت که بعد از همه پرسی استقلال شرایط چگونه خواهد بود. باید به این مسئله توجه کرد که در حال حاضر فضای منطقه در سوریه و عراق چگونه است؟ و به این نکته توجه داشته باشیم که چنین مسئله ای منجر به بی ثباتی خواهد شد و اینکه آیا این مسئله می تواند رونق و شکوفایی به دنبال داشته باشد یا خیر؟

با توجه به همه این مسائل ما اعلام کردیم که زمان مناسبی برای این کار نیست و لازم است که در این خصوص تجدید نظر صورت بگیرد.

ما به آقای مسعود بارزانی توصیه میکنیم در این تصمیم خود تجدید نظر کند.

*با وجود مخالفت های صریح مقامات ترکیه گزارش هایی در برخی از رسانه های اقلیم منتشر شد مبنی بر اینکه آنکارا در صورتی که اقتصاد اقلیم کردستان عراق به ترکیه وابسته باشد با این همه پرسی موافقت خواهد کرد. آیا شما این مسئله را تایید می کنید؟

این ها تحریف است.

لزوم گسترش همکاری های ایران و ترکیه/توصیه به «مسعود بارزانی»
انتشار : ۴ مرداد ۱۳۹۶

تحریم‌های جدید آمریکا مغایر حقوق بین‌الملل است


به نقل از رویترز، وزارت خارجه فرانسه امروز چهارشنبه اعلام کرد تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، روسیه و کره شمالی ظاهرا به علت دامنه فرا سرزمینی آن ها مغایر با حقوق بین الملل است.

وزارت خارجه فرانسه در بیانیه ای در این باره اعلام کرد: این تحریم ها باید با قوانین فرانسوی و اروپایی انطباق داده شود.

در بیانیه مذکور آمده است با توجه به تاثیر احتمالی این تحریم ها بر شهروندان و شرکت های اروپایی، ضروری است گفتگوهایی در سطح اتحادیه اروپا برگزار شود.

لازم به ذکر است، مجلس نمایندگان آمریکا در ساعات آغازین امروز به وقت ایران طرح تحریم ایران، روسیه و کره شمالی را مورد تصویب قرار داد.

در مراسم رأی گیری این لایحه در مجلس نمایندگان آمریکا سه نماینده به نامهای «جاستین آماش»، «جیمی دانکن» و «توماس ماسی» به این لایحه رأی منفی دادند. بدین ترتیب لایحه مزبور با کسب ۴۱۹ رأی موافق در برابر تنها ۳ رأی مخالف (۰.۷ درصد آراء) به تصویب رسید.

بخشی از این طرح پیشتر در ١٥ ژوئن سال جاری میلادی با ۹۸ رأی از میان ۱۰۰ سناتور عضو مجلس سنای آمریکا تصویب شده بود واکنون با مصوبه مجلس نمایندگان این کشور تنها منتظر امضای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا است تا به قانون تبدیل شده و اجرائی گردد.

* تحریم‌های ایران:

این طرح در ابتدا تحت عنوان «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات ساز ایران» در مجلس سنا مطرح شد که شامل وضع تحریم‌هایی در ارتباط با برنامه موشک بالستیک، اتهام واهی ارتباط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با «اقدامات تروریستی» و نقض حقوق بشر شهروندان ایرانی بود؛ اما در جریان رسیدگی به آن، بخش دیگری شامل تحریم‌های روسیه نیز به آن افزوده شد.

* تحریم‌های روسیه:

در این بخش، روسیه به بهانه های مداخله در انتخابات ریاست جمهوری هشتم نوامبر سال ۲۰۱۶ آمریکا، مداخله در اختلافات داخلی اوکراین و جلوگیری از حل و فصل این بحران و همچنین الحاق مجدد شبه‌جزیره کریمه به خاک خود در سال ۲۰۱۴ میلادی هدف تحریم‌های جدید قرار می‌گیرد.

این در حالیست که پیشتر آمریکا در هماهنگی با اتحادیه اروپا، تحریم‌های مشترکی را به بهانه سیاست روسیه در قبال اوکراین به اجرا گذاشته بود و طرح جدید سنا به طور یکجانبه این تحریم‌ها را تشدید می‌کند.

* تحریم‌های کره‌شمالی:

علاوه بر این، طرح مورد بررسی در مجلس نمایندگان شامل تشدید تحریم کره شمالی به بهانه ادامه برنامه موشکی و هسته ای پیونگ یانگ است.

مجلس نمایندگان آمریکا در ماه می سال جاری میلادی طرحی را برای تشدید تحریم کره شمالی تصویب کرد و تاخیر در مذاکره و رای گیری در این مورد در سنای آمریکا باعث ناخرسندی اعضای مجلس نمایندگان شده بود.

ظاهرا این مجلس با استفاده از تاکید سنا به تصویب طرح تحریم ایران و روسیه، تحریم کره شمالی را نیز به عنوان اصلاحات و الحاقات خود به طرح اولیه افزوده است؛ اقدامیکه رسانه های خبری زیادی از آن به عنوان تحت فشار قراردادن ترامپ برای امضای این طرح یاد می کنند.

* موضع ترامپ در قبال طرح تحریم‌های مذکور:

دو روز پیش، «سارا ساندرز» سخنگوی جدید کاخ سفید اعلام کرد که که رئیس جمهور کشورش از وضع تحریم های جدید علیه ایران، روسیه و کره شمالی حمایت می کند؛ اما دیروز وی با تغییر موضع در این خصوص تصریح کرد: ترامپ بررسی خواهد کرد که آیا این طرح شامل «بهترین نتیجه» برای مردم آمریکا خواهد بود یا خیر و سپس در مورد حمایت از آن تصمیم خواهد گرفت.

* چگونگی گام بعدی روند تصویب تحریم ها در آمریکا

▪️ مجلس نمایندگان آمریکا دقایقی پیش طرح اعمال تحریم علیه سه کشور ایران، روسیه و کره شمالی را تصویب کرد.

▫️ این طرح نسخه اصلاح شده طرحی است که پیش از این با هدف تحریم ایران و روسیه در سنا تصویب شده بود.

▪️ با این حال، از آنجا که مجلس نمایندگان با هدف افزودن بندهای مربوط به تحریم کره شمالی، طرح تازه ای را تصویب کرده و این طرح جدا از مصوبه سنا به شمار می آید، مصوبه امروز مجلس نمایندگان باید در سنا نیز به تصویب برسد.

▫️ گام بعدی در مسیر تصویب تحریم ها علیه ایران، بررسی مصوبه امشب در سنا است. اگر سناتورها با آن موافقت کنند، طرح به کاخ سفید ارسال می شود.

▪️ وجود تحریم های ضدروسی در این طرح و محدود شدن اختیارات رییس جمهور برای رفع تحریم ها پس از تبدیل این طرح به قانون، موجب شده تا کاخ سفید نسبت به تایید طرح بی میل باشد.

▫️ اگر ترامپ از امضای طرح خودداری کند، مصوبه به کنگره بازگشته، دوباره به رای گذاشته شده و در صورت کسب رای مثبت دو سوم نمایندگان هریک از مجلس ها، لازم الاجرا می شود.

تحریم‌های جدید آمریکا مغایر حقوق بین‌الملل است
انتشار : ۴ مرداد ۱۳۹۶

بحران آب در دشت تهران/۴ عامل اصلی کاهش منابع آبی


رشد بی‌رویه جمعیت در تهران وضعیتی را به وجود آورده که منابع آب موجود یعنی سدهای کرج، لتیان، لار و چاه‌هایی که قرار بود فقط در ماه‌های اوج مصرف مورد استفاده قرار گیرند، دیگر کفاف مصرف شهروندان تهرانی را نمی‌دهد. از سوی دیگر اگرچه سقف مجاز برداشت از منابع زیرزمینی ۲۵۰ میلیون مترمکعب در سال تعیین شده است اما به ناچار برداشت از منابع زیرزمینی رو به افزایش است.

بحران آبی نزدیک است؛ اصلا همین الان وسط بحران آبی هستیم و حواسمان نیست. لگر کسی منکر این قضیه شد به او بگویید که تهران با پتانسیل بالقوه ۲ درصد از کل منابع آبی کشور است، پذیرای ۲۰ درصد از جمعیت کل کشور هستو در صورت تقسیم منابع آبی منطقه بر جمعیت تهران، سهم سرانه آب هر نفر در تهران در سال رقمی حدود ۵۰۰ مترمکعب می‌شود که این مقدار کمتر از حداقل سرانه استان تهران ۱۰۰۰ مترمکعب و در کل کشور ۲۰۰۰ مترمکعب بوده که با این مطلب تهران در مرحله بحران مطلق قرار دارد.

کارت زرد آبی به پایتخت

محمد حقانی عضو کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه تهران به شدت دچار کم‌آبی است گفت: وزارت نیرو، مسولان آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب تهران متعدد این مسئله را اعلام کرده‌اند و کارت زرد به تهران و چند کلانشهر کشور داده‌اند.

وی با اشاره به کاهش نزولات آسمانی افزود: تهران در منطقه‌ای خشک قرار گرفته که متوسط بارندگی ۱۸۹ میلی‌متر است که این مقدار از متوسط ۲۲ میلی‌متری نیز کمتر است.

به گفته این عضو شورای شهر تهران؛ کاهش بارندگی، از بین بردن قنات‌ها و خاکبرداری‌های عمیق باعث از بین رفتن شریان‌ها و رگ‌های آبی شده که صدمه بزرگی به سفره‌های زیرزمینی وارد کرده است و متأسفانه آب‌های زیرزمینی ۶۰ سانتی‌متر در سال نشست می‌کنند.

اتلاف آب به دلیل فرسودگی لوله‌ها

سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران نیز در خصوص کم‌آبی شهر تهران گفت: مصرف در بخش شهری و خانگی حدود ۶ درصد از کل آب مصرفی را تشکیل می‌دهد و متأسفانه ۳۰ تا ۳۲ درصد اتلاف آب به سبب فرسودگی لوله‌های انتقال و توزیع صورت می‌گیرد.

با اشاره به اینکه درک شرایط اقلیمی ایران و روند عرضه و تقاضای آب در کشور، نشان می‌دهد مسئله اصلاح الگوی مصرف در بخش آب، بسیار مهمتر از بسیاری از بخش‌های دیگر است، افزود: در حال حاضر ایران در منظقه خشک و نیمه خشک جهان واقع شده و این امر باعث می‌شود میزان ورودی آب به کشور از طریق بارندگی بسیار اندک باشد؛ زیرا میزان بارندگی سالانه در کشور در حدود ۲۵۰ میلی لیتر است در حالی که متوسط حجم بارندگی سالانه در جهان در حدود ۸۶۰ میلی لیتر می‌باشد.
این استاد دانشگاه توضیح داد: این میزان بارندگی در ایران حجمی بالغ بر ۴۱۵ میلیارد متر مکعب آب را وارد کشور می‌کند و به دلیل آبهای سطحی و نیز به دلیل اینکه ۶۵ درصد از بارش‌ها در کشور در مناطق خشک و ۲۰ درصد در مناطق نیمه خشک صورت می‌گیرد و به دلیل گرمای بیشتر هوا نسبت به متوسط جهانی (متوسط دما در ایران ۱۸ درجه می‌باشد که از میزان متوسط دمای جهانی ۱۵ درجه بیشتر است، انباشت این حجم از منابع آبی بواسطه تبخیر ۷۰ درصدی آب‌های سطحی موجود و نزولات جوی، کاهش پیدا می‌کند و سالانه تنها ۱۳۰ میلیارد متر مکعب منابع آب تجدیدشدنی باقی می‌ماند.

ضرورت پیگیری شیرین سازی آب خلیج فارس

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران هم معتقد است: با توجه به تنش‌های آبی موجود می‌بایست برنامه شیرین سازی آب خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر با جدیت و سرعت بیشتری دنبال شود. بحث آب برای شهر تهران حیاتی است و هر اقدامی در راستای اصلاح الگوی مصرف انجام دهیم هم به نفع شهر و هم به نفع کشور خواهد بود.

احمد دنیامالی می‌گوید: در حال حاضر آمریکا و ژاپن بخش عمده‌ای از منابع آبی خود را از طریق همین شیرین‌سازی آب دریاها به دست می‌آورند و لذا باید در این راستا اقدامات مورد نیاز انجام شود.

احتمال بروز ریزگردهای نمکی

دنیامالی همچنین با انتقاد از برخی اظهار نظرها مبنی بر اینکه باید جلویسرریز آب‌ها به دشت‌ها و کور را گرفت گفت: اگر آب تهران به همین دشت دریاچه نمک سرریز نشود با بحران ریز گردهای نمکی مواجه خواهیم بود چرا که دشت خشک می‌شود و ریز گردها پدید می‌آید. مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران هم در این زمینه گفت: مردم ما سال‌های سال بود که فرهنگ استفاده از آب و الگوی صحیح مصرف را می‌دانستند و حتی در گذشته‌ای نه چندان دور سرریز آب غذاهایی نظیر برنج را به چاه فاضلاب حرام می‌دانستند و چاهی جداگانه برای پساب‌های آشپزخانه‌ها تعبیه می‌کردند.

وی ادامه داد: امروز باید برای جمع‌آوری آب باران نیز فکری جدی شود، آبی که به جای آنکه جذب شود با برخورد با زمین آسفالتی و بتنی همراه با لجن به جنوب تهران سرریز می‌شود. باید تمهیداتی اندیشیده شود تا آب باران و نیز آب‌های جمع‌آوری شده در پشت بام‌ها به فاضلاب نریزد تا بتوان از آن استفاده کرد.

سهم مجاز هر تهرانی کمتر از ۵۰۰متر مکعب

مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در پژوهشی که اخیر منتشر کرده به بحران مطلق آب در شهر تهران اشاره کرده است: در حال حاضر از لحاظ کمّی سهم مجاز مصرف هر شهروند تهرانی کمتر از ۵۰۰ مترمکعب است و این به معنای حضور در مرحله بحران مطلق آب در این شهر است. همچنین شاهد کاهش عمق چاه‌ها به ۱۰۰ متر در جنوب و در شمال شهر به حدود ۲۰۰ متر می‌باشیم. هر چند هنوز در برخی از مناطق تهران مانند منطقه ۳ و محلاتی مانند دروس به دلیل بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی شاهد عدم ساماندهی آن و پرت آب‌های شیرین هستیم اما به طور کل این کاهش عمق چاه‌ها در اکثر مناطق تهران خطری برای این کلانشهر به شمار می‌رود.

بحران کیفی آب در تهران

یکی از علل بحران در کلانشهر تهران، افزایش آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی این شهر به آلاینده‌های غیرمجاز و مجاز صنعتی و زیستی و … در آب آشامیدنی و همچنین نفوذ فاضلاب‌ها به آب‌های زیرزمینی است که خطرات جبران‌ناپذیری را به همراه دارد و به طور قطع موجب کاهش دسترس‌پذیری منابع آب موجود خواهد شد.

به گفته کارگروه مشورتی شورای شهر تهران ۴ عامل اساسی برفرآیند ایجاد بحران آب در شهر تهران تأثیر گذار بوده است. «عدم توجه به موضوع تسویه پساب‌ها، عدم توجه به جنبه‌های اجتماعی و فرهنگی در الگوی مصرف آب، عدم وجود سازه‌ها و وسایل ساختمانی روزآمد و متناسب با وضعیت کم‌آبی در شهر و بناها، مدیریت نامناسب نهادهای مسئول نظیر وزارت نیرو.»

بر اساس این تحقیق مدیریت شهری می‌توانداز تشدید بحران آب جلوگیری کند. بر اساس پیشنهادات این پژوهش، شهرداری می‌تواند با افزایش کنترل، نظارت و دقت خود، بر جلوگیری تأثیرگذار باشد، نحوه آبیاری فضاهای سبز و حصول اطمینان از اینکه از آب‌های زیرزمینی و حتی شرب در برخی نقاط استفاده نشود.

عدم استفاده از آب شرب برای عملیات ساختمان‌سازی و یا کولرهای آبی، عدم کاشت نهال در حوزه‌های بالادست شهر مانند ارتفاعات البرز، عدم استفاده از آب‌های زیرزمینی در نقاطی که دارای سطح آب زیرزمینی بالاست (مانند برخی نقاط در محدوده شمال تهران از جمله منطقه ۳)، توجه کافی و مؤثر به موضوع دور کردن مخاطرات سیلاب از طریق زهکش‌های شهری و کانال‌های هدایت آب و به طور کلی مدیریت آب‌های روان، جهت جلوگیری از هدررفت این منابع آبی، جلوگیری از هدر رفتن آب‌ها به دلیل مشکلات فنی وسایل گرمایشی، در ساختمان‌ها و بناهای نوساز نظیر آبگرمکن‌هایی که برای گرم کردن آب، میزان قابل ملاحظه‌ای از آن را هدر می‌دهند) از دیگرفعالیت‌هایی است که می‌تواند در کاهش بحران آب تأثیر گذار باشد.

همچنین گسترش فضای سبز در شهر، برخی اقدامات غیرکارناسی در این زمینه، شیوه و ساعت نامناسب آبیاری، استفاده از روان آب‌ها برای آبیاری تأثیر غیرمستقیم بر وضعیت بحران آب در تهران دارند.

شهرداری سازمانی است که اگرچه در عرضه آب نقش چندانی ندارد، ولی یکی از مهمترین عواملی است که در ایجاد تقاضا نقش دارد و به ویژه در کلانشهرها می‌تواند نقش مهمی را در آموزش و فرهنگ‌سازی نحوه مصرف توسط شهروندان از طریق ایجاد زمینه‌های مشارکت مردمی، کنترل و اعمال فشار از طریق قوانین شهری موجودو بهینه‌سازی عملکرد خود در نقش مصرف‌کننده به عنوان یک نهادی که در توسعه شهری نقش مؤثری دارد، ایفا کند.

این تحقیق پیشنهاداتی در خصوص کاهش اثرات عوامل تأثیرگذار بر فرایند بحران آب داده است. استفاده از پساب‌های تهران که هم‌اکنون ۷۰ درصد از آب‌های استفاده شده پساب می‌شود که می‌توان حداقل تصفیه‌ها را بر آنها اعمال کرد و از آنها دوباره استفاده کرد یا به سفره‌های زیرزمینی تزریق کرد.

همچنین صنایع با مصرف آب و آلوده‌کنندگی بالای آب در اولویت بند ۲۰ ماده ۵۵ قرار گیرد و با اجرای دقیق این قانون، سعی در رفع مشکل بحران کیفی آب داشته باشیم. انجام مطالعات و پژوهش‌هایی در زمینه پساب‌های صنعتی با در نظر گرفتن مسایل مالی و ایجاد زمینه‌های اجرای آن در شهر تهران، ایجاد اهرم‌های اجباری جهت راه‌اندازی سیستم پساب در واحدهای صنعتی توسط نهادهای مربوطه مانند شهرداری و … از دیگر راهکارها در حوزه پساب است. شهرداری تهران همچنین می‌تواند به جای استفاده از آب‌های قابل شرب، از پساب‌ها و فاضلاب‌ها برای امور شهری استفاده کند.

بحران آب در دشت تهران/۴ عامل اصلی کاهش منابع آبی
انتشار : ۴ مرداد ۱۳۹۶

عملکرد موسسه آوای نیک سعادت طی ۵ سال


عملکرد موسسه آوای نیک سعادت طی ۵ سال

فایل pdf عملکرد موسسه آوای نیک سعادت  را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.

انتشار : ۴ مرداد ۱۳۹۶

چگونه «جیب خالی» و «پز عالی» داشته باشیم؟


«دخل و خرجمان با هم نمی‌خواند!» این جمله شاید دغدغه بسیاری از آدمهایی باشد که هنوز ماه به پایان نرسیده، با جیبهای خالی و کلی قرض و بدهی روبه‌رو هستند. در این وضعیت اقتصادی که روزبه‌روز با تورم و گرانی و بیکاری مواجه هستیم، اداره کردن جیب و درآمد احتمالا از ضروری ترین مهارت‌هایی است که باید آن را یاد بگیریم. اگر شما هم از آن دسته آدمهایی هستید که خرج های زندگیتان به حقوقتان نمی رسد، احتمالا این گزارش می تواند به شما کمک کند.

اولویت‌های خود را بشناسید

اول از همه باید میزان دقیق حقوق خود را بدانید و متناسب با آن هفتگی، ماهانه یا حتی سالانه برای چطور خرج کردنش برنامه ریزی کنید. اگر در ابتدای راه هستید و احتمالا پول زیادی پس انداز ندارید، سعی کنید اول از همه هزینه های خود را ردیف کنید و با درآمد خود هماهنگ کنید. قاعدتا اولین نیازهایی که باید برای آن برنامه بچینید، نیازهای ضروری مثل خوردوخوراک، پوشاک و مسکن است. اگر برای همین ها هم پول کافی ندارید، پس مجبورید هزینه‌های خود را حتی الامکان پایین بیاورید. می توانید با بردن غذای خانگی به سر کار یا حتی بسنده کردن به غذاهای ارزان تر مثل ساندویچ فلافل در کوتاه مدت خرج خود را کم کنید. هزینه مسکن هم ماهانه بخش عمده ای از درآمد شما را می خورد؛ پس تا جایی که مسیر شما به محل کارتان را خیلی دور نکند، محل زندگی خود را ارزان انتخاب کنید. فریب اسم بعضی مناطق شهر را نخورید. خیلی محله ها هستند که گرچه معروف و دهن پر کن نیستند، اما برای زندگی مناسب هستند.

پس‌انداز کردن را فراموش نکنید

از روزهای اولِ شاغل شدن مبلغی را به عنوان پس انداز برای خود ذخیره کنید. حتی اگر از حقوقتان پول زیادی در آخر ماه برایتان باقی نمی‌ماند، سعی کنید کم‌کم پس انداز کردن را به سبک زندگی خود اضافه کنید و به ندرت میزان این پس اندازها را بیشتر کنید. برای داشتن یک پس انداز خوبْ ماه های اول باید به خود سختی بدهید و در خیلی از خرجهایتان صرفه جویی کنید؛ اما همین پس اندازها در بلندمدت می‌توانند کمک بزرگی به شما بکنند و در لحظات بحرانی زندگی به کمک شما بیایند. اگر روزی هم بیکار شدید، با پس اندازهایتان به صورت موقت تا پیدا کردن شغل بعدی، دست خالی نمی مانید و به خاطر بی پولی به هر کاری مشغول نمی شوید.

به اندازه جیبتان خرج کنید

قرار نیست همه آدمها مثل هم خرج کنند؛ پس مقایسه را کنار بگذارید و بر اساس اولویت ها و البته حقوقتان زندگی کنید. گول برندها و مارک های معروف را نخورید. لازم نیست حتما همه آدمها یخچال‌فریزر سایدبایدساید داشته باشند یا همه در خانه هایشان روی مبل‌های استیل بنشینند. باور کنید با یک یخچال معمولی و یک دست مبل راحتی هم می توان زندگی کرد. گذشته از این بعضی کالاهای لوکس که حالا کم کم دارند به کالاهای ضروری می‌شوند را می‌توانید حذف کنید یا خریدشان را به تعویق بیندازید. ماشین ظرفشویی، چرخ گوشت، پلوپز، چندکاره‌ها از این دست کالاها هستند. در ضمن همه خریدهای بزرگ و گران خود را در یک ماه انجام ندهید. مثلا اگر هم به تلفن همراه نیازمند هستید هم قفسه کتاب، هر دو را در یک ماه نخرید و یکی که کمتر ضروری است را به ماه‌های آینده موکول کنید که ناگهان با حساب خالی مواجه نشوید.

حتی الامکان قرض نگیرید؛ اما قرض بدهید

سعی کنیم این عادت قرض گرفتن را در خودمان از بین ببریم و تا وقتی واقعا به پول احتیاج پیدا نکردیم، سراغ آن نرویم. قرض گرفتن علاوه بر اینکه در درازمدت جیب ما را خالی می کند، خیلی عادت اخلاقی خوبی نیست. اگر هم قرار بر قرض گرفتن است سبک قرض بگیریم و مطمئن باشیم که می‌توانیم آن را پس بدهیم و تا یک قرض را صاف نکرده‌ایم، سراغ قرض بعدی نرویم. اما اگر نسبتا وضع خوبی دارید، به فکر مشکل افراد دور و بر خود باشید و به آنها قرض بدهید. همان قدر که در دین ما به قرض نگرفتن سفارش شده، برعکس به قرض دادن توصیه شده است تا جایی که قرض دادن به دیگران، در حکم قرض دادن به خداست. پس اگر دوست دارید به خدا قرض بدهید و ثوابی کرده باشید، بجنبید!

صندوق های خانوادگی را جدی بگیرید

یکی از راه های جمع شدن پولتان صندوقهای قرض الحسنه کوچک دوستانه یا خانوادگی هستند. این صندوق ها علاوه بر اینکه شما را ملزم می‌کنند ماهانه مقداری از پول خود را پس انداز کنید، بهانه خوبی برای جفت و جور شدن دورهمی‌ها هستند. خوبی این صندوق‌ها این است که وام‌های آن نیازی به به پرداخت سود ندارند و از این جهت ضرر نمی کنید. فقط یک نکته را فراموش نکنید. در پرداخت سهم خودتان کوتاهی نکنید و سعی کنید در اول ماه دنگ خود را بپردازید.

ارزان نخرید! ایرانی بخرید

قبل از هر خریدی به این فکر کنید که چقد باید بگذرد که بتوانید این کالا را جایگزین کنید. خرید کالای بی کیفیت علاوه بر اینکه ضرر مالی به شما وارد می‌کند، باعث می شود که تولید این کالاها همچنان ادامه پیدا کند و تولیدکننده رغبتی به افزایش کیفیت آن نداشته باشد. برای مطمئن شدن از کیفیت هم از تجربیات استفاده کنندگان آنها استفاده کنید تا فروشنگان. خریدن کالای مرغوب هرچند اندکی گران اما با کیفیت ممکن است در کوتاه مدت هزینه زیادی به شما تحمیل کند؛ اما در بلند مدت به نفع شما خواهد بود. ضمنا هنگام خرید به فکر کارگران و تولیدکنندگان ایرانی هم باشید و به خاطر خود، خانواده و هموطنانتان هم که شده کالاهای ایرانی را در اولویت بگذارید.

صدقه بدهید؛ برکت برداشت کنید

سعی کنید از همان ماه اولی که حقوق می گیرید، بخشی از پول خود را به صدقه و کمک به نیازمندان اختصاص دهید. این کار علاوه براینکه حال خوبی به شما می‌دهد، حتما چندین برابر حساب خوبی‌ها و ثواب شما را سنگین‌تر می‌کند و گذشته از آن برکت را به زندگی شما جاری می کند؛ پس حتی اگر فکر می‌کنید درآمد چندانی ندارید، بخشی از آن را برای صدقه هایتان کنار بگذارید.

چگونه «جیب خالی» و «پز عالی» داشته باشیم؟
انتشار : ۳ مرداد ۱۳۹۶

معاهده منع سلاح هسته‌ای تبعاتی برای کشورهای اتمی ندارد


قریب به ۷۰ سال پس از آنکه جهان قدرت مخرب سلاح‌های هسته‌ای را در اولین حمله اتمی آمریکا به هیروشیما به تماشا نشست، جمعه ۷ جولای سال ۲۰۱۷ میلادی (۱۶ تیرماه سال ۹۶) بیش از ۱۲۰ کشور جهان اولین «معاهده منع سلاح‌های هسته‌ای» را به تصویب رساندند.

این معاهده، بعد از ماه‌ها مذاکره، علیرغم مخالفت‌های شدید کشورهای دارنده سلاح‌های هسته‌ای با ۱۲۲ رأی موافق (از جمله ایران)، یک رأی مخالف و یک رأی ممتنع در یک رأی گیری تاریخی تصویب شد؛ معاهده‌ای که تصریح می‌کند ساخت، آزمایش، تولید، اکتساب، تملک، انباشت، انتقال، استفاده و تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای تحت هر شرایطی ممنوع است.

هلند تنها کشوری بود که علیرغم شرکت در مذاکرات برای تهیه این معاهده، با تصویب آن در سازمان ملل مخالفت کرد.

۱۴۰ کشور به رهبری استرالیا، برزیل، مکزیک، آفریقای جنوبی و نیوزلند در مذاکرات برای تهیه متن این معاهده شرکت کرده بودند.

طرفداران معاهده مذکور معتقدند تصویب آن در سازمان ملل، کشورهای دارنده سلاح‌های هسته‌ای را برای از بین بردن این تسلیحات تحت فشار قرار خواهد داد.

آمریکا، روسیه، انگلیس، چین، فرانسه، هند، پاکستان و کره شمالی به عنوان ۸ کشور دارنده سلاح‌های هسته‌ای، به علاوه رژیم صهیونیستی که دارای تسلیحات هسته ای نیز هست ولی هرگز بطور علنی به آن اذعان نکرده است از شرکت در مذاکرات برای تهیه این معاهده خودداری کرده بودند.

«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل هنگام آغاز مذاکرات برای این معاهده در ۲۷ مارس سال جاری گفت که او طرفدار جهان بدون سلاح‌ هسته‌ای است، «اما باید واقع‌بین باشیم»!

تصویب این معاهده جدید تحول بین المللی بسیار مهمی محسوب می‌شود؛ زیرا این معاهده نتیجه فرایندی است که طی آن اکثر کشورهای غیر هسته‌ای تصمیم گرفته‌اند به سازوکاری که قدرت‌های بزرگ هسته‌ای طی نیم قرن اخیر با هدف حفظ منافع و تسلیحات هسته‌ای‌شان در سطح بین المللی تعریف و پیاده کرده بودند، نه بگویند.

در همین راستا خبرگزاری مهر گفتگویی با دکتر «اولی هاینونن» معاون سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته است که در ادامه می آید. هاینونن رئیس سابق بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی و مشاور ارشد اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی» در زمینه علوم تحلیلی و منع اشاعه هسته ای است. وی همچنین عضو اندیشکده «مرکز بلفر» متعلق به دانشگاه هاروارد است.

*با وجود تاکیدهای زیاد بر خلع سلاح هسته ای، چرا معاهده منع تسلیحات اتمی اینقدر دیر تصویب شد؟ و چرا در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد که مصوباتش الزام آور نیستند؟

در زمینه خلع سلاح هسته ای چندان فاقد پیشرفت هم نبوده ایم، ما پیشرفت هایی در این خصوص داشته ایم. در اوج جنگ سرد آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق بیش از ۶۰ هزار کلاهک اتمی در زرادخانه های خودشان داشتند که الان این تعداد به کمتر از ۱۰ هزار کلاهک کاهش یافته است.

«ریگان» و «میخائیل گورباچف» در نشست «ریکجاویک» درباره برچیدن کلیه کلاس های تسلیحات اتمی، موشک های کوتاه برد و میان برد به توافق رسیدند. از آن زمان به بعد فرصت های زیادی از دست رفته است. از زمان اجرایی شدن توافق ریگان و گورباچف، ما شاهد آن هستیم که شماری از کشورهای دارای تسلیحات هسته ای مثل هند، پاکستان، چین و اخیرا کره شمالی به تعداد کلاهک های اتمی خود افزوده اند و زرادخانه های خود را متنوع تر کرده اند.

*تصویب معاهده منع تسلیحات اتمی در مجمع عمومی سازمان ملل و با توجه به غیر الزام آور بودن معاهدات مجمع آیا حداقل دارای آثار و نتایج عرفی خواهد بود؟ آیا می تواند منجر به خلع سلاح اتمی قدرت های هسته ای شود؟

من فکر نمی کنم این مصوبه تبعاتی را متوجه کشورهای دارای سلاح هسته ای بکند و اینکه آنها در روند مذاکرات شرکت نکردند بیانگر این حقیقت است. این معاهده دارای عناصری است که در تضاد با دیدگاه این کشورها است مانند خلع سلاح جهانی. بسیاری از این کشورها شروط راست آزمایی را شروطی ضعیف می دانند که موجب تضعیف نظام راستی آزمایی NPT می شود. NPT دارای توافقات های پادمانی جامع و پروتکل الحاقی است که امروزه استاندارهای راست آزمایی فعلی آژانس بین المللی انرژی اتمی است. متاسفانه مذاکره کننگان پیمان اخیر پروتکل الحاقی را به عنوان یکی از ملزومات آن در نظر نگرفته اند.

*حامیان این معاهده بر این باور هستند که تصویب آن در مجمع عمومی سازمان ملل قدرت های هسته ای را برای برچیدن تسلیحات هسته ایشان تحت فشار قرار خواهد داد. فشارهای احتمالی بر این کشورها از سوی سازمان ملل چه فشارهای می توانند باشند؟

کشورهای دارای سلاح هسته ای که عضو NPT هم هستند، پیشتر متعهد به توقف مسابقه تسلیحات هسته ای و نهایتا خلع سلاح هسته ای و مذاکره برای تکمیل روند خلع سلاح تحت راستی آزمایی بین المللی شده اند. در «ریک جاویک» آمریکا و شوروی گام های مهمی در راستای توقف مسابقه تسلیحاتی برداشتند. هند، پاکستان، اسرائیل و کره شمالی NPT را امضاء نکرده اند، اما سخت است که معاهده اخیر بتواند برای توقف اقدامات آنها مشوق هایی ارائه کند.

اینکه آیا آنها سلاح های هسته ای خود را برخواهند چید و اینکه چه موقع این کار را خواهند کرد، چیزی نیست که تحت این معاهده اخیر صورت گیرد و احتمال این کار از سوی آنها در قالب NPT بیشتر است زیرا NPT پادمان های قوی تری در برابر برنامه های هسته ای دارد. برای پیشرفت مسئله خلع سلاح به چنین تضمین هایی نیاز است. در واقع درخواست تن دادن کشورهای دارای سلاح هسته ای به اقداماتی مشابه آنچه که در NPT آمده است می تواند مانع از تبعیض آمیز بودن معاهدات شود.

*یکی از اهداف آژانس بین المللی انرژی اتمی خلع سلاح هسته ای است، اما قدرت های هسته ای به این مسئله علاقه ای ندارند و صرفا به دنبال عدم اشاعه هسته ای هستند. چرا آژانس بین المللی انرژی اتمی هرگز به دنبال خلع سلاح هسته ای نبوده است؟

اساسنامه آژانس که تعیین کننده اهداف و وظایف آن است اشاره مستقیم به خلع سلاح هسته ای ندارد. با اینحال وظیفه آژانس ارتقاء صلح و همکاری های بین المللی و افزایش پادمان های نظارتی در سطح جهان برای خلع سلاح است. با توجه به قابلیت های فنی پادمان های راست آزمایی، از آژانس خواسته شد تا برچیده شدن برنامه سلاح های هسته ای عراق، آفریقای جنوبی و لیبی را تائید کند. این موارد نشان می دهند که آژانس با منابع اضافی می تواند چنین مسئولیت هایی را در صورتی که از سوی جامعه جهانی از آن درخواست شود بر عهده گیرد.

*به عنوان شخصی که سال ها در آژانس کار کرده اید آیا تا به حال قدمی در راستای خلع سلاح برداشته اید؟ اگر برداشتید، با چه مشکلاتی مواجه شدید؟

به عنوان عضوی از این آژانس من در موضوعات راستی آزمایی و برچیدن فعالیت های هسته ای عراق، آفریقای جنوبی و لیبی مشارکت داشتم. بعد از ترک آژانس هم به عنوان مشاور فنی سفیر لاجاوا کار کرده ام که بطور گسترده ای برای تسهیل تشکیل جلسات برای ایجاد منطقه عاری از سلاح های کشتار جمعی در خاور میانه کار کرده است. متاسفانه در بین کشورهای منطقه فرصت مناسبی وجود ندارد تا آنها را متقاعد به آغاز نشست هایی در سطح وزیران بکنیم تا این روند شروع شود.

مانع دیگر که وجود دارد اهمیت نقش سلاح هسته ای در دکترین امنیتی برخی کشورها است. تا زمانی که بتوانیم این نگرانی ها را برطرف کنیم سخت است که شاهد ابتکار دیگری- مذاکرات پیمان قطع مواد شکاف پذیر(FMCT) -در این خصوص باشیم، که من در سال های اخیر سرگرم آن بوده ام.FMCT گام مهمی در توقف تولید مواد مورد استفاده در سلاح های اتمی خواهد بود. آیا این مسئله شدنی است؟ بله، اما اطمینان حاصل کردن از اینکه آیا چنین پیمانی قابل راستی آزمایی است سخت است. این مسئله نیازمند فکر جدید و رهبری جدید است به ویژه از سوی کشورهای دارای تسلیحات هسته ای.

معاهده منع سلاح هسته‌ای تبعاتی برای کشورهای اتمی ندارد
انتشار : ۳ مرداد ۱۳۹۶

«بانوی کرامت» الگوی دختران امروز/حضرت معصومه(س) امین امام بود


خواهری نمونه است که بعد از هجرت برادر فراق را تاب نمی‌آورد و از مدینه رهسپار طوس می‌شود تا مانند عمه بزرگوارش مهر تأییدی بر راز جاودانگی این ولایت باشد، جایی زینب کبری(س) با سخنرانی‌هایشان مهر تأییدی بر نهضت سیدالشهدا(ع) می‌زند و جایی هم حضرت معصومه(س) به بهانه دیدار برادر و در واقع برای ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) و ولایت‌مداری از جانش مایه می‌گذارد، ایثار و از خود گذشتگی رسم و راه این خانواده است، زن و مرد و دختر و پسر هم نمی‌شناسد.

و حالا دختر این سلاله پاک بعد از هزاران سال نگین انگشتری قم است، یگانه جاذبه این شهر، بانویی که هر سال میلیون‌ها عاشق را از راه‌های دور و نزدیک راهی قم می‌کند تا در حریم حرمش دست به سینه و سر به زیر، با قلبی عاشق و سینه‌ای پردرد و سلامی با ارادت درس عاشقی را مشق کنند.

میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه(س) سالروز مرور عاشقی است، عشق خواهر به بردار که بعد از زینب کبری، فاطمه معصومه(س) پرچمش را برداشته و به زمین نیانداخته است، فاطمه معصومه(س) بعد از مادرش زهرای مرضیه(س) دومین بانویی است که به نص اهل بیت(ع) به مقام شفاعت نائل می‌شود، بانویی که همانند ذکر تسبیحات حضرت زهرا(س) جز برای ایشان نیامده است و همان جمله‌ای که پیامبر(ص) در مدح دخترش فرموده است بی‌کم و کاست موسی ابن جعفر(ع) آن را برای فاطمه معصومه(س) نقل کرده است.

و چه سعادتی بالاتر برای دختران که روز ولادت بانوی کرامت با نامشان گره خورده است، تقارنی که اگر سرچشمه‌ای برای الگوی دختران باشد سعادتشان را هم به همراه خواهد داشت.

دختر امروز ما باید الگوی تام داشته باشد

معصومه ظهیری، استاد حوزه علمیه خواهران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر حضور مزار شریف حضرت معصومه(س) در قم و از سوی دیگر تقارن ولادت ایشان با روز بزرگداشت دختر را عامل تقارن با یک الگوی صالح برشمرد و اظهار کرد: دیدن یک الگو کامل در کنار انسان می‌تواند از نظر تربیتی اثر زیادی در تربیت دختران ما داشته باشد، علاوه بر این زندگی در کنار یک انسان پاک مراقبت می‌آورد.

وی افزود: معمولاً انسان وقتی به دیدار یک انسان بزرگ و با کمالات می‌رود خیلی در رفتار و کردار خود مراقبت می‌کند، بهترین لباس‌ها را می‌پوشد، عطر می‌زند و مراقب است که حرف سنجیده بزند که قطعاً داشتن چنین الگوی نمونه‌ای برای دختران هم مراقبت بیشتری به همراه می‌آورد.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم، تام بودن الگو برای دختران را شرط اساسی آن نام برد و افزود: دختر امروز ما باید الگوی تام داشته باشد، الگوهایی که تنها در یکی از مسائل مثال زدنی هستند الگوهای تک بعدی هستند که نمی‌توان به همه ابعاد وجودی آنها اعتماد کرد اما برخی از الگوها تام هستند و انسان می‌تواند به رفتار، گفتار، زندگی اجتماعی و خدایی شدن و همه ابعاد زندگی آنها اعتماد کند.

وی حضرت معصومه(س) را یک الگوی تام برشمرد و تصریح کرد: ایشان در اموری همچون عفاف، حیا، حرکت اجتماعی، ایمان و امور دیگر به درجه‌ای از کمال رسید که توانست در دوره خود امین و مورد اعتماد امام قرار بگیرد، در زیارت‌نامه حضرت معصومه(س) هم آمده است، «سلام به بانویی که امین و حجت امامش بود» یعنی حضرت معصومه(س) به مقامی رسید که مورد اعتماد امام زمانش قرار گرفت و حجت زمین شد.

ظهیری این الگوهای تام را عاملان تسهیل کننده‌ای دانست که خداوند در مسیر انسان برای انتخاب‌های درست قرار داده است و تأکید کرد: یکی از راه‌های در مسیر درست ماندن استفاده از الگوهاست، ما انسان را وقتی خطا کار می‌دانیم که از قانون تخطی کند، مانند اینکه کمربند ایمنی را نبسته یا چراغ قرمز را رد کرده است.

رحمت و مهربانی و نقش دختر در خانه در راستای مراقبت از کانون خانواده یکی از دلایل اطلاق دختر به رحمت خداوندی است

وی افزود: خداوند هم برای انسان شریعت را قرار داده است و این شریعت همان قانون الهی است که اگر کسی از آن تخطی کند خطاکار است و انسان می‌تواند مسیر طی شده توسط الگوهای مناسب را در پیش گیرد، مانند ورزشکاری که برای رسیدن به مقام قهرمانی ورزشکار دیگری که این مسیر را طی کرده است را به عنوان الگو مد نظر قرار می‌دهد.

به گفته مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم خداوند انسان را بزرگ و بهترین نمونه خلقت آفرید که گام به گام باید به سوی تعالی حرکت کند و در این راه توقف ندارد تا به سوی خدایی شدن حرکت کند بنابراین دختری که می‌خواهد در مسیر خوب بندگی کردن خدا حرکت بکند باید فطرت و طبیعتش را پاک نگه دارد و آن را آلوده به خطا، گناه، اشتباه و انحراف از مسیر فطرت و طبیعت انسانی نکند، به عنوان مثال اگر کسی میل به غذا نداشته باشد از اصل طبیعی خود که میل به آب و غذا است عدول کرده و باید درمان شود، انسان‌ها هم پاک هستند خطا نمی‌کنند، راستگو و خوش اخلاق هستند و این اصل انسان است و اگر این نبود یعنی از اصل خود فاصله گرفته است.

تربیت باغبانی وجود انسان و کاری بسیار سخت است

در این میان عوامل جدایی از اصل کار را برای انسان سخت می‌کنند، عواملی که ممکن است در مواجه با جنس دختر بیشتر نیز باشد، به اعتقاد ظهیری تربیت باغبانی وجود انسان و کاری بسیار سخت است، باغبانی وجود انسان دو مسئله را نیاز دارد اول اینکه برای به دست آوردن اسباب مورد نیاز تربیت انسان از جمله علم و دانش و پاسخگویی به سؤالات و شبهات برنامه‌ریزی کرد و دوم اینکه مراقبت کنیم از اینکه علف‌های هرز وی را فرا نگیرد، گاهی انسان به خاطر یک صفت بد و یک اشتباه در مراتب انسانی عدول می‌کند، بسیاری از انسان‌هایی که بد می‌شوند همه صفت‌های بد را ندارند، ممکن است کسی فقط به خاطر دزدی به زندان برود اما بسیاری از صفات‌های نیک دیگر را داشته باشد اما به خاطر این یک صفت بد از مقام انسانی عدول کرده و خطاکار شده است.

وی چالش‌های موجود بر سر راه تربیت دختران جامعه امروز را برشمرد و تأکید کرد: غذای روحی و جسمی، دوستان و آداب و رسوم، چالش‌های فرهنگی مانند گسست نسل‌ها و تهاجم‌های فرهنگی از جمله چالش‌های موجود در تربیت دختران است که البته جدید نیست و همیشه بوده است اما نوع و فراگیریش تغییر کرده است.

استاد جامعه الزهرا(س) معتقد است که باید برای این چالش‌ها که در گذر زمان همیشه وجود داشته‌اند برنامه داشته باشیم مثل ارتباط بیشتر بین پدر و مادر و دختر، داشتن معلم خوب و مطالعه کردن و پاسخگویی به سؤالات و از همه مهم‌تر در نظر داشتن تنوع تربیتی که بسیار ضرورت دارد.

ظهیری دختر را از نشانه‌های شمول رحمت خداوند به یک خانواده برشمرد و افزود: رحمت و مهربانی و نقش دختر در خانه در راستای مراقبت از کانون خانواده یکی از دلایل اطلاق دختر به رحمت خداوندی است، به این معنی که دختر با جنس لطیف خود می‌تواند آرامش و رحمت را برای خانواده‌ها به ارمغان بیاورد.

سختی‌های تربیت و نگهداری از دختر عامل دیگری از توجه خداوند به خانواده‌ای است که در آن دختری زندگی می‌کند، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قم با بیان این مطلب، تصریح کرد: صیانت کردن از دختر در خانواده به دلیل آسیب‌پذیری بیشتر دخترها سخت تراست و به همین دلیل باید مراقبت بیشتری صورت بگیرد و خداوند هم به کار سخت‌تر پاداش بیشتری می‌دهد و به همین دلیل وعده می‌دهد که پاداش بزرگ کردن دختر با همه سخت‌هایش بهشت خواهد بود.

جایگاه رفیع و عظیم زن و دختر در دین اسلام

زهره عباسی آغوی، از پژوهشگران و اساتید حوزه و دانشگاه نیز به مسئله توجه به جنس دختر در روایات و سیره معصومین اشاره کرده و گفت: جایگاه رفیع و عظیم زن و دختر در دین اسلام را به روشنی می‌توان از میان احادیث و روایات برداشت کرد.

جایگاه رفیع و عظیم زن و دختر در دین اسلام را به روشنی می‌توان از میان احادیث برداشت کرد

وی افزود: روایات بسیاری وجود دارد که دختران را بهترین فرزندان می‌دانند. یکی از این روایات، روایت امام صادق(ع) به نقل از پیامبر اکرم(ص) است که ۵ ویژگی خوب دختران را برشمرده و پیامبر گرامی اسلام لطافت، آمادگی دختران برای کار، مایه انس و الفت بودن، دارای خیروبرکت و ریزبینی و نگاه هنرمندانه دختران را از جمله امتیاز دختران برمی‌شمارد.

این استاد و پژوهشگر حوزه و دانشگاه با اشاره به روایتی دیگر، گریه زیاد را هم از نشانه‌های امتیاز جنس زن و دختر دانست و تأکید کرد: امام صادق(ع) به نقل از پدر بزرگوارشان امیر المومنین(ع) مسئله بکا را عامل برتری جنس زن دانسته‌اند. گریه یکی از منابع عظیم و سرشاری است که خدا به خانم‌ها عنایت کرده است و دختران انس ویژه‌ای با گریه دارند.

پرستاری از خانواده و پیشگامی در محبت و لطف هم از ویژگی‌هایی است که در روایاتی به دختران نسبت داده شده و بر آن تأکید شده است، عباسی با بیان این مطلب تأکید کرد: پیامبر(ص) می‌فرمایند: «خدا پدر دختران را رحمت کند». پدر دختران یعنی کسی که خداوند متعال توفیق داشتن دختر یا دخترانی را به او داده است و در همین روایت دختران را باقیات صالحات نامیده‌اند.

فاطمه زهرا(س)، زینب کبری(س)، فاطمه معصومه(س) و سایر زنان و دختران این خاندان عظمت جنس زن را در طول تاریخ به تصویر کشیده‌اند، جایگاه و مقامی که دختران با مرور آن می‌توانند سرچشمه‌های از این عظمت را دریافت کنند و در زندگی خود به کار ببندند.

«بانوی کرامت» الگوی دختران امروز/حضرت معصومه(س) امین امام بود
انتشار : ۳ مرداد ۱۳۹۶

شلیک ناو آمریکایی به سمت قایق‌های ایرانی در خلیج فارس


خبرنگار «سی‌اِن اِن» در خبری فوری اعلام کرد که یک فروند ناو آمریکایی به سمت قایق های ایرانی در خلیج فارس شلیک هشدار کرده است.

به گزارش «سی‌اِن اِن»، دو مقام نظامی آمریکا اعلام کردند که یک فروند ناو آمریکائی امروز به سوی یک قایق گشت زنی ایران در بخش پایانی شمال خلیج فارس شلیک کرده است.

بر اساس گزارش دو مقام نظامی آمریکا، قایق ایرانی احتمالاً متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بوده است.

مقامات مذکور مدعی هستند که قایقهای ایرانی به حدود ۱۵۰ یاردی ناو آمریکایی نزدیک شده بودند که با شلیک هشدار این ناو مواجه شدند.

مطابق این ادعا، قایق ایرانی به هیچ‌یک از علائم ارتباطی شناخته‌شده بین‌المللی برای اعلام وضعیت خطر، اعم از تماس‌های رادیویی، شلیک منور و پنج انفجار کوتاه توجهی نکرده‌ است.

یکی از دو مقام مورد استناد «سی‌ان‌ان» می‌گوید پس از این مراحل، ناو آمریکایی به دلیل نگرانی از احتمال برخورد، اقدام به شلیک اخطار به داخل آب کرد.

مقام دیگر پنتاگون مدعی شده که شناور ایرانی در این مرحله نزدیک شدن به ناو آمریکایی را متوقف کرد، اما برای چند ساعت اقدام به گشت‌زنی در آب‌های اطراف کرد.

مقام‌های نظامی ایران ادعاهای مطرح‌شده در گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان را تأیید نکرده‌اند.

شلیک ناو آمریکایی به سمت قایق‌های ایرانی در خلیج فارس
انتشار : ۳ مرداد ۱۳۹۶

رنگ شالی «زرد»، رخ دلال «سرخ»، نفس شالی‌کار «حبس»


هنوز زمستان بود که پا در شالیزار گذاشت و مزرعه ترک‌خورده از سوزِ سرمای زمستان را با شخم و شیار بیدار کرد. با هزار زحمت، آب در کامش ریخت، شخم زد و آبش را تخت کرد.

تازه شروع کاشت بود، گاه چشمش به آسمان بود و گاه دشت، باران که می‌بارید، دلش ریش‌ریش می‌شد و می‌گفت نکند بنج (بذر) خراب شود و از بین رود، گاه از آفتاب گلایه داشت و در آرزوی بارش، نماز باران می‌خواند.

آرام‌آرام، شالی جوانه زد و سبز شد اما باز پسر مزرعه‌دار، غصه‌اش گرفت و می‌گفت اگر وجین نشود، علف‌های هرز می‌روید و محصول از بین می‌رود. فصل قورباغه خوان شالیزار شده بود، صدای غورهایشان در مزرعه می‌پیچد و پسر مزرعه‌دار با اهل خانه و دیگر اقوام برای وجین کردن به شالیزار می‌روند.

فصل شالیزار برایشان صفایی دیگری دارد، می‌گوید: برای اینکه هزینه کارگری کاهش یابد مزرعه‌دارهای حاشیه به هم کمک می‌کنند و «کایری» آیین دیرینه‌ای است که در شالیزارهای مازندران فراوان دیده می‌شود.

روزهای خدا آرام‌آرام می‌گذرند و به مردادماه می‌رسند اما قلب پسر مزرعه‌دار در آرزوی دروی محصول همچنان تیر می‌کشد و برای برداشت شلتوک تاب ندارد تا زودتر آن را به شالی‌کوبی برساند، می‌گوید: وام‌ دارم و باید قبل از آبان ماه بتوانم محصول را بفروشم و بدهی بانکی را که هرساله سودش بیشتر می‌شود، بپردازم.

به بازار برنج نمی‌شود زیاد دل بست و درست موقع برداشت، واردات محصول انجام می‌شود و مجبوریم برنجمان را زیر قیمت به دلال واسطه‌ها بفروشیم

پسر مزرعه‌دار در آرزوهایش غوطه‌ور است که دلالان زودتر از موعد از راه می‌رسند و آهنگ واردات نیز از دور شنیده می‌شود، حال شالی‌کار مانده و دلالی که نه به او رحم می‌کند و نه به شالیزار.

مش صفر جوادی شالی‌کار مازندرانی که با هزار رنج و زحمت و قرض کردن و پیش‌فروش بخشی از محصولاتش، شالیزارش را سبز کرده دلش از هجوم دلالان و واسطه‌ها خون شده است و می‌گوید: با فروش محصول باید خرج عروسی پسرم را تأمین و همچنین وام کشاورزی‌ام را تمدید کنم.

غمی بر چهره‌اش می‌نشیند و ادامه می‌دهد: به بازار برنج نمی‌شود زیاد دل بست و درست موقع برداشت، واردات محصول انجام می‌شود و مجبوریم برنجمان را زیر قیمت به دلال و واسطه‌ها بفروشیم.

بازار برنج فرنگی داغ تر شده

در آستانه فصل برداشت، بازار برنج هندی و پاکستانی در مازندران که قطب تولید برنج کشور لقب گرفته است نیز داغ‌تر شده و از کیلویی ۲۵ هزار ریال تا ۱۰۰ هزار ریال به فروش می‌رسد و این در حالی است که برنج‌های مرغوب و پر محصول آن‌گونه که باید رشد قیمت ندارد.

سالانه یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار تن برنج در مازندران تولید می‌شود که حدود ۴۲ درصد نیاز کشور را تأمین می‌کند و این وضعیت در حالی است که کشور سالانه به سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج نیاز دارد و یک‌میلیون تن آن از طریق واردات تأمین می‌شود.

نگرانی کشاورزان از لغو ممنوعیت واردات

لغو ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت، نگرانی شالی‌کاران شمال را فزون‌تر کرده است و متأسفانه در سال جاری کارگروه تنظیم بازار طی مصوبه‌ای واردات برنج را در فصل برداشت آزاد کرد که این مصوبه باعث افزایش واردات برنج در بازار و موجب برهم زدن تعادل عرضه و تقاضا در بازار برنج داخل می‌شود.

علی‌محمد شاعری سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، این مصوبه را اقدامی نسنجیده در سال اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: لغو ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت این محصول برخلاف حمایت از تولید داخل و ایجاد اشتغال است که ضربه جدی به کشاورزان برنج‌کار وارد می‌کند.

وی بابیان اینکه واردات بی‌رویه برنج باعث کاهش تقاضای برنج باکیفیت داخلی و کاهش قیمت این محصول می‌شود، افزود: از بین رفتن انگیزه کشاورزان برای دستیابی به اهداف خوداتکایی تولیدات داخل از نتایج این اقدام غیر کارشناسی است.

درحالی‌که برنج باکیفیت داخلی دارای استانداردهای سلامت محصول است چه دلیلی برای ورود برنج از سایر کشورها وجود دارد

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر می‌رسد این تصمیم با دخالت دلالان واردکنندگان گرفته‌شده و هیچ توجیهی برای این تصمیم وجود ندارد.

وی با اشاره به‌پیش‌بینی تولید دو میلیون و ۳۰۰ هزار تنی برنج داخلی گفت: درحالی‌که برنج باکیفیت داخلی دارای استانداردهای سلامت محصول است چه دلیلی برای ورود برنج از سایر کشورها وجود دارد و نیازی به واردات در این برهه زمانی نیست که کشاورزان در حال برداشت محصول خود هستند.

به تأکید صاحب‌نظران، حمایت از تولیدات داخلی می‌تواند گام جدی برای ایجاد انگیزه کشاورزان در راستای تولید باشد و افرادی که این تصمیم را گرفتند و در مسیر واردات کالای خارجی گام برداشتند در اصل مخالف سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی حرکت کرده‌اند.

به باور آنان، با توجه به نیاز واردات ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزارتنی برنج به کشور، بعد از فصل برداشت برنج می‌توان این مقدار واردات را با توجه به نیاز داخل و بر اساس قوانین و مقررات انجام داد تا باعث تعادل عرضه و تقاضا شود.

توقف واردات برنج تا زمان برداشت و توزیع برنج داخلی خواسته بسیاری از مسئولان استان‌های شمالی ازجمله مازندران است و از دولت انتظار دارند نسبت به خرید تضمینی برنج اقدام کرده و در فصل برداشت، از واردات برنج خارجی به کشور جلوگیری کند.

نامه به رئیس‌جمهور

در این رابطه رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، از ارسال سه نامه این کمیسیون به رئیس‌جمهور، وزیر جهاد کشاورزی و معاون اجرایی رئیس‌جمهور و تذکر درباره تنظیم بازار خبر داد.

علی اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره جزئیات سه نامه کمیسیون کشاورزی به رئیس‌جمهور، معاون اجرایی وی و وزیر جهاد کشاورزی درباره وضعیت بازار محصولات کشاورزی و دامی اظهار داشت: در نامه‌ای که به آقای روحانی نوشته‌ایم، نسبت به واردات برنج در فصل برداشت این محصول تذکر داده‌شده است.

وی افزود: اخیراً ستاد تنظیم بازار ممنوعیت واردات برنج را لغو کرده که به همین دلیل، در نامه‌ای به رئیس‌جمهور تذکر داده‌ایم که با توجه به قرار داشتن در فصل برداشت محصول برنج داخل و اینکه میزان تولید داخل هنوز به‌طور کامل برآورد نشده و نمی‌توان فعلاً کمبود بازار را پیش‌بینی کرد، لذا الآن زمان مناسبی برای واردات نیست.

واردات برنج خارجی به صلاح نیست و توزیع آن توهین به برنج باکیفیت استان است

درعین‌حال دلاور حیدرپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز به توزیع برنج خارجی در استان واکنش نشان داد و گفت: مازندران مهد تولید برنج است و سالانه ۴۰ درصد برنج کشور از سوی این استان تأمین می‌شود لذا واردات برنج خارجی به صلاح نیست و توزیع آن توهین به برنج باکیفیت استان است.

وی افزود: توزیع برنج خارجی به دلیل اینکه بحث روانی در جامعه ایجاد می‌کند قابل‌پذیرش نیست و با توجه به اینکه فصل برداشت برنج است شوک ناخواسته‌ای را به کشاورزان وارد می‌کند.

حیدرپور با بیان اینکه کشاورزان مازندرانی، کار برداشت شالی از ۶۶۰ هکتار از زمین‌های زراعی استان را تاکنون انجام دادند افزود: امسال در ۲۱۳ هزار و ۵۲۵ هکتار زمین‌های زراعی مازندران برنج کشت شد و پیش‌بینی می شود از این میزان با احتساب کشت دوم و رتون، یک‌میلیون و ۳۰۰ تا یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار تن شلتوک برداشت شود.

به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی وسعت شالیزارهای کشور ۶۷۰ هزار هکتار است که محور تولید برنج کشور، استان‌های گیلان و مازندران هستند و ۱۵ هزار هکتار نیز در چشم‌انداز استان گلستان پیش‌بینی‌شده است.

دو استان مازندران و گیلان به دلیل شرایط آب و هوایی می‌توانند به‌عنوان مهم‌ترین مرکز توریسم در کشور مطرح شود که این امر به‌تدریج سبب تغییر کاربری، ساخت ویلا، کارگاه و مراکز توریستی می‌شود، لذا برای برون‌رفت از این خطر جدی باید درآمد اقتصادی کشاورزان را افزایش دهیم و ضمن جلوگیری از واردات برنج به اقتصاد کشاورزی توجه اساسی شود.

رنگ شالی «زرد»، رخ دلال «سرخ»، نفس شالی‌کار «حبس»
انتشار : ۳ مرداد ۱۳۹۶

کشف دوباره هشتمین عضو از عجایب دنیا


بعد از گذشت بیشتر از یک قرن، دانشمندان آثار تازه‌ای از شیب‌ پلکانی سفید و صورتی نیوزلند پیدا کردند. این پلکان‌ها با فعالیت کوه‌های آتشفشانی برای سال‌های در زیر خاکستر‌ و لجن مدفون شده و البته بخش زیادی از آن بر اثر مواد مذاب از بین رفته بودند.

شیب‌های پلکانی نیوزلند که به عنوان بزرگ‌ترین منبع رسوبات سیلیکانی شناخته می‌شوند، یکی از عجایب طبیعی کره‌ی زمین به حساب می‌آید. این پلکان‌های سیلیکانی در سال ۱۸۸۶ با فعالیت کوه آتشفشانی Tarawera به طور کامل تخریب شد. با این حال و بعد از گذشت سال‌ها دانشمندان محل دفن پلکان‌ها را پیدا کرده‌اند که بخشی از آن نیز در تمام این سال‌ها سالم باقی مانده است.

رکس بون در مصاحبه‌ای با نشریه‌ی گاردین بریتانیا می‌گوید:

در آن زمان شیب‌های پلکانی برای توریست‌های اروپایی جایی بسیار جذاب بود، طوری که مسافران سختی راه را به جان می‌خریدند و به نیم‌کره‌ی جنوبی سفر می‌کردند تا از مناظر طبیعی نیوزلند لذت ببرند. با این حال دولت وقت خیلی در مورد این مناطق کار تحقیقاتی انجام نداد و داده‌های زیادی در مورد منطقه‌ی دقیق شیب‌های پلکانی نداشتیم.

قبل از فعالیت‌های آتشفشانی در منطقه، پلکان‌های سفید و صورتی نیوزلند بزرگ‌ترین منبع رسوبات سیلیکانی سینتر طبیعی به حساب می‌آمد. تف‌جوشی یا سینتر طبیعی زمانی رخ می‌دهد که رسوبات چشمه‌های معدنی یا چشمه‌های آب‌گرم در گذر زمان قشایی از مواد معدنی را به اشکال مختلفی چون تپه، پلکان یا مخروط ایجاد می‌کنند.

شیب پلکانی در قسمت شمالی و در نزدیکی دریاچه‌ی Rotomahana واقع شده است، پلکان سفید در قسمت شمال شرقی و پلکان صورتی در قسمت دیگر دریاچه ایجاد شده‌اند. اما دلیل اصلی وجود رنگ صورتی مربوط به حضور گروهی از خانواده‌ی باکتری‌های رنگی مثل Thermus ruber است. به طور مثال چنین اتفاقی با دلیلی مشابه در دریاچه‌ای در پارک ملی طبیعی YellowStone آمریکا رخ داده که منجر به رنگی شدن دریاچه شده است.

 

در سال ۲۰۱۶ رکس بون در جریان تحقیقات خود به دفترچه‌ای دست‌نویس از یک زمین‌شناس در سال ۱۸۵۹ برمی‌خورد. ماموریت این زمین‌شناس در آن سال انجام تحقیقاتی در مورد وضعیت جغرافیایی نیوزلند از طرف دولت بود. در این ‌دست‌نوشته‌ها، von Hochstetter داده‌هایی خام از تحقیقات خود در جنوب‌ شرقی شهر Rotorua در شمال نیوزلند و در نزدیکی دریاچه‌ی Rotomahana آورده است. در دست‌نوشته‌های این زمین‌شناس که سه دهه‌ قبل از فعالیت آتشفشان ثبت شده، رنگ صورتی و سفید پلکان‌ها قید شده‌اند.

با شروع فعالیت‌های آتشفشانی مواد مذاب یکی از عجایب طبیعی جهان را در زیر خود دفن کردند؛ همچنین این فعالیت‌ها مختصات جغرافیایی پلکان‌ها هم تغییر دادند. رکس بون با استفاده از روشی به اسم forensic cartography منطقه را با استفاده از داده‌های دفترچه‌ی von Hochstetter به طور کامل شبیه‌سازی کرد. این روش شامل مقایسه‌ی نقشه‌های توپوگرافیک فعلی منطقه با داده‌های ۱۸۵۹ و پیدا کردن مناطق محتمل حضور پلکان‌ها می‌شود. اگرچه فرآیند انجام آسان به نظر می‌رسد اما واقعیت چیزی متفاوت است. بون در همین زمینه می‌گوید:

در ۱۲ ماه گذشته نزدیک به ۲۵۰۰ ساعت کار تحقیقی کردیم. ما تمام مکان‌های محتمل را مشخص کردیم و به شیب‌های پلکانی بیشتر از همیشه نزدیک شدیم. ما در مورد منطقه‌ای حرف می‌زنیم که وسعت گسترده‌ای دارد و البته جابه‌جایی زیادی را تجربه کرده است.

بر پایه‌ی این تحقیقات، بوس موفق به توسعه‌ی یک الگوریتم می‌شود که قادر به تعیین محل پلکان‌های صورتی و سفید با تقریبی کمتر یا بیشتر از ۳۵ متر است. تحقیقات قبلی تا این حد به مکان اصلی شیب پلکانی نزدیک نشده بودند.

درخواست کاوش با اجازه‌ی معبد اصلی شهر صادر شده است و در هفته‌های آینده کار اصلی شروع می‌شود؛ بون انتظار دارد که با شروع کاوش‌ها در منطقه قسمتی از شیب پلکانی سالم مانده باشد. با این حال در مرحله‌ی فعلی صحبت در مورد موفقیت تیم بون در تعیین محل دقیق پلکان و حدس‌ها در مورد سلامت پلکان کمی زود به نظر می‌رسد.

بون در انتهای مصاحبه می‌گوید:

امیدواریم با کشف دوباره‌ی شیب پلکانی سفید و صورتی توریست‌ها برای دیدن طبیعت بکر و عجیب منطقه دوباره به نیوزلند همچون قبل بازگردند.

نتایج این تحقیق در نشریه‌ی Journal of the Royal Society of New Zealand به چاپ رسیده است.

 
منبع SCIENCEALERT

کشف دوباره هشتمین عضو از عجایب دنیا
انتشار : ۱ مرداد ۱۳۹۶

در استخر کتاب شیرجه بزنید!


شغلش این است، روزها و شب‌ها کارش این است، کتاب‌ها را بار خودروی سفیدش کند و جایی در نزدیکی میدان انقلاب بساطش را پهن کند، گاهی شب که می‌شود؛ شاید از روی بی‌حوصلگی یا شاید هم برای جلب توجه کتاب‌ها را روی هم انبار می‌کند، درهم می‌ریزدشان، این‌طور مواقع کتاب فارسی و انگلیسی کنار هم می‌افتند، شاید «صد سال تنهایی» مارکز را در کنار رمان‌های عاشقانه ایرانی ببینید و از هم‌نشینی کتاب‌های فلسفی با روان‌شناسی دیگر تعجب نکنید.

اصلا اینجا استخر کتاب است؛ قرار است آدم‌ها در آن شیرجه بزنند و بالاخره در این میان کتابی را که بیشتر می‌پسندند پیدا کنند. بعضی‌ها هم ترجیح می‌دهند کنار استخر بنشینند و با غریق نجاتش هم‌صحبت شوند. از آن غریق‌نجات‌های خوش صحبت است که حرف‌هایش به دل می‌نشیند، آدم را به درد و دل کردن وا می‌دارد و شاید هم در نهایت از اینکه او را از تنهایی درآورده‌اند، کتابی هدیه بگیرند.

۴۵ ساله است و اهل خوزستان. سال ۸۰ به تهران می‌آید، اما سه سالی می‌شود که دست‌فروشی کتاب می‌کند. روزهای تعطیل پشت سرهم اصلا خانه نمی‌رود در کنار بساط کتاب‌هایش می‌خوابد و استراحت می‌کند.

شاید خودش از همه بیشتر اهل کتاب باشد، در رشته تاریخ درس می‌خوانده، سال ۶۸ بعد از اینکه دیپلم می‌گیرد، وارد دانشگاه می‌شود، اما شرایط ادامه دادنش را ندارد و مشغول کار می‌شود. کتاب «راز» را چندباری خوانده، چون از فضای فلسفی که دارد لذت می‌برد.

کتابفروش داستان ما زندگی‌اش از فروش همین کتاب ها می‌گذرد، خودش می‌گوید «خدا را شکر» اما بعد می‌گوید که این درآمد به اندازه چهار تا مهمان نمی‌شود.

کتاب‌هایش را از آگهی‌های روزنامه‌ها یا کسانی‌که کتاب‌هایشان را می‌فروشند، می‌خرد، قیمت‌ها هم متفاوت هستند، اما بعضی کتاب‌ها واقعا ارزش دارند که دیگران هم حاضرند بالای آن‌ها پول خوبی بدهند، با این‌حال باز هم بعضی‌ها هستند که سر قیمت‌ها چانه می‌زنند و در نهایت کتاب را با قیمتی کمتر از چیزی که خودش خریده، می‌فروشد. اما می‌گوید حواسش به مشتری‌های ثابتش هست و با آن‌ها کمتر هم حساب می‌کند و نکته مهمی که همیشه سعی می‌کند، رعایت کند حق مهم مشتری‌هاست.

پایان حرف‌هایش هم می‌گوید که «کاش همه کتاب بخوانند، فقط کتاب بخوانند، از بچگی کتاب بخوانند، خانواده‌ها بچه‌های اهل کتابی را پرورش دهند تا در نسل‌های بعدی فرهنگ بیشتر و بهتری را ببینیم.» خودش هم هرگز ازدواج نکرده و برای اینکه اعتقاد دارد کتاب می‌تواند در زندگی آدم‌ها تغییر ایجاد کند، این شغل را انتخاب کرده است.

در استخر کتاب شیرجه بزنید!
انتشار : ۱ مرداد ۱۳۹۶

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان


کلیساها ، کتابخانه ها ، موزه ها و حتی برخی از هتل ها پنجره هایی دارند که شیشه های آنها رنگارنگ هستند. این پنجره ها طرفداران زیادی دارند و به محیط شادابی و حس بهتری می بخشد. با لست سکند همراه باشید تا 15 پنجره با شیشه های رنگی را در سراسر جهان بشناسید.

  1. موجی از رنگ ها

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

کلیسای جامع برزیلیا در سال 1960 ساخته شده است اما پنجره های رنگارنگ آن در سال 1990 توسط ماریان پریتی طراحی شده است. با بازدیدی حدود یک میلیون نفر در سال ، این کلیسا پربازدیدترین جاذبه دیدنی برزیلیا است.

  1. هنر و سیاست

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

گذشته و حال بروی پنجره های رنگی و طراحی شده ی کلیسای ترینیتی یونایتد شهر شیکاگو با هم ادغام شده اند. وقتی که خورشید از میان این پنجره رنگارنگ می درخشد ، این تصاویر به خوبی نمایان شده و در حقیقت مساله اجتماعی قابل توجهی را در زندگی روزمره و تاریخ شهر شیکاگو نشان می دهد.

  1. پنجره ای به گذشته

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

کلیسای جامع آخن یکی از قدیمی ترین کلیساها در غرب آلمان است که در سال 805 پیش از میلاد ساخته شده است. هرچند پنجره های اصلی آن توسط آتشسوزی خراب شدند و پنجره های فعلی و شیشه های رنگی آن در سال 1950 دوباره ساخته شدند اما این کلیسا همچنان چهره قدیمی خود را حفظ کرده و در حقیقت این پنجره های جدید پنجره ای به گذشته محسوب می شوند.

  1. سالن کنسرت روحانی

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

سقف سالن کنسرت پالاس د لا موزیکا کاتالانا در شهر بارسلون اسپانیا خارق العاده است و قطعا باعث می شود هر شخصی که وارد این سالن می شود ناخودآگاه به بالا نگاه کند. این سالن طوری طراحی شده است که شبیه به یک جعبه شیشه ای باشد.

  1. پنجره رنگارنگ تعمیدگاه

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

در بدو ورود به کلیسای جامع کاونتری در انگلستان با دیواره ای از شیشه های رنگارنگ برخورد می کنید که هنگامی که نور خورشید از میان آن می گذرد منظره ای رویایی و باورنکردنی ایجاد می کند. روی این دیواره 195 پنل رنگی قرار گرفته است که ابهت و غرور خاصی به این کلیسا بخشیده اند.

  1. کتابخانه ای جهانی

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

کتابخانه بوستون ماری بیکر ادی در میان دیواره هایی قرار گرفته است که نقشه جهان روی آنها کشیده شده . این دیواره های شیشه ای رنگارنگ چهره این کتابخانه را منحصر به فرد کرده است.

  1. یک موزه هنری مقدس

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

پنجره های رنگارنگ که تصاویری هنری و زیبا روی آنها کشیده شده است در کلیسای جامع سن سباستین ریو دو ژانیرو ، برزیل ، این کلیسا را در عین مقدس بودن به یک موزه هنری تبدیل کرده است.

  1. پنجره ای شبیه به گل

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

کلیسای جامع نتردام پاریس از اولین کلیساهایی است که در دوره گوتیک ساخته شده است. ساخت این کلیسا 300 سال به طول انجامید. از جذاب ترین نقاط آن می توان به پنجره های رنگارنگ آن اشاره کرد که همانند گل طراحی شده اند.

  1. تجلی زندگی

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

آنتونی گائودی پنجره هایی رنگارنگ و زیبا در کلیسای جامع ساگرادا فامیلیا بارسلون طراحی کرد چرا که او معتقد بود رنگها نمایانگر زندگی هستند.

  1. جواهری گوتیک

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

دقیقا 1113 پنجره با شیشه های رنگی به صورت مجزا در کلیسای سنت چپل پاریس فرانسه به کار رفته است. این پنجره های رنگارنگ که خود 15 پنجره دیگر را می سازند طی هفت سال ساخته شده اند.

  1. پیامی رنگارنگ

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

شیشه های تیره در عین حال رنگارنگ کلیسای سن ویتروس در پراگ چگ ، داستان یک خانواده مسیحی را به تصویر می کشد. این پنجره در سال 1929 ساخته شده است.

  1. همزیستی با طبیعت

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

کلیسای فرانسیسکان در لهستان واقع شده است. این کلیسا پنجره های بلندی دارد که در آن تصاویری رنگارنگ کشیده شده که بسیار زیبا و چشمگیر هستند. ایده استفاده از این رنگها را سنت فرانسیس ، شخصی که کلیسا با نام آن تاسیس شده است ، داده است. او علاقه بسیار زیادی به طبیعت داشت بنابراین از رنگهای طبیعت در این طراحی ها بسیار استفاده شده است.

  1. پنجره ای باشکوه

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

شاید این برج ناقوس یا "ناقوس تشکر" 14 فوتی باشد که بسیاری از افراد را به کلیسای تنکس گیوینگ اسکوئر دالاس در تگزاس بکشاند اما این پنجره باشکوه است که بیشتر جلب توجه می کند. این سقف شیشه ای که یک دایره مارپیچ را تشکیل داده است از 67 پنل تشکیل شده است.

  1. مسجد صورتی

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

بدون شک مسجد نصیرالملک در شیراز یکی از زیباترین پنجره های رنگی را دارد که هنگام طلوع خورشید تمام فضای داخل آن رنگارنگ می شود. ساخت این مسجد 12 سال طول کشید و طراحی آن توسط محمد حسن معمار و محمدرضا کاشی پز شیراز صورت گرفته است.

  1. ظرافت دنیای قدیم

زیباترین پنجره ها با شیشه های رنگی در جهان ‏

وقتی وارد هتل "گرن سیوداد دو مکزیکو" (Gran Hotel Ciudad de Mexico ) شوید شاید اول از همه نگاهتان به پلکان بزرگ آن یا آسانسوری شبیه به قفس می افتد اما به محضی که سرتان را بلند کنید و به سقف آن نگاه کنید دیگر چیزی غیر از آن نظرتان را جلب نخواهد کرد. این طراحی شیشه های رنگارنگ روی سقف در سال 1908 انجام گرفته است.

منبع : townandcountrymag

انتشار : ۱ مرداد ۱۳۹۶

حبیب‌الله کاسه‌ساز که بود؟


حبیب الله کاسه ساز تهیه کننده سینما و سینمای دفاع مقدس پس از تحمل یک دوره بیماری صبح امروز درگذشت.

انتشار : ۱ مرداد ۱۳۹۶

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما