باسلام اینجانب علی ظاهری عبده وند مدیر عامل موسسه آوای نیک سعادت ومدیر این سایت میباشم.موسسه ما در راستای دفاع از حقوق شهروندی در سطح شهرستان اهواز مشغول به فعالیت هستیم و دست یکایک شما عزیزان را برای در کنار ما بودن میفشاریم ،برای آموزش حقوق شهروندی به لینک تلگرام ما بپیوندید که دررپایین صفحه آمده وبرای پیوستن به ما نام ونام خانوادگی خود را به شماره واتس آپ زیر ارسال کنید 09306870300

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

دستگیری ۲۷ نفر از عناصر داعش توسط وزارت اطلاعات/ کشف تعدادی سلاح


روابط عمومی وزارت اطلاعات در اطلاعیه ای از دستگیری ۲۷ نفر از عناصر گروهک تروریستی داعش در آستانه تحلیف ریاست جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی وزارت اطلاعات در اطلاعیه ای از دستگیری ۲۷ نفر از عناصر گروهک تروریستی داعش در آستانه تحلیف ریاست جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

«تحت عنایات حضرت ولیعصر(عج) و همزمان با دهه مبارک کرامت و در آستانه ی تحلیف ریاست جمهوری اسلامی ایران، سربازان گمنان امام زمان (عج) موفق شدند، یک گروه تروریستی وابسته به داعش که قصد انجام اقدامات تروریستی در استان های عمقی و شهرهای مذهبی کشور را داشت؛ طی سلسله عملیات ترکیبی اطلاعاتی شناسایی و قبل از هرگونه اقدام به همراه سلاح و مهمات بازداشت نمایند.

بحمداله در این عملیات که در تبادل اطلاعاتی با یکی از سرویس های منطقه اجرایی گردید؛ از این گروهک تروریستی، تعدادی سلاح جنگی کشف و ضبط گردید.

تروریست ها تلاش داشتند اقلام فوق را با اختفا در لوازم خانگی به کشور منتقل نمایند. در این خصوص ۱۰ نفر در مرکز هدایتی این گروه در آنسوی مرزها و ۱۷ نفر نیز در داخل کشور بازداشت شدند.

شایان ذکر است مقرر بوده ۵ نفر از دستگیر شدگان عملیات داخل کشور را انجام داده و بقیه به عنوان عناصر تدارکاتی و پشتیبانی کننده گروه ایفای نقش نمایند.»

دستگیری ۲۷ نفر از عناصر داعش توسط وزارت اطلاعات/ کشف تعدادی سلاح
انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۶

روستای شیت


روستای سرسبز شیت روستایی كوهستانی است كه در بخش شمالی استان زنجان در منطقه هندوستان ایران شهرستان طارم واقع شده و فاصله این روستا تا مركز استان نزدیك به 126 كیلومتر و تا نزدیكترین شهر ‘چورزق’ 8 كیلومتر و تا مركز شهرستان ‘آب بر’ 38 كیلومتر می باشد. می توان سرسبزی و طراوت این روستا را از كیلومتر ها دورتر احساس كرد و دید، باغستانهای انار و گیلاس، زیتون و گردو و نهر آب كه از كنار روستا و از میان دو كوه بلند قامت آن عبور كرده و صدای آن به روح انسان طراوت و تازگی می بخشد. ساختار معماری روستای شیت بسیار دیدنی است، روستایی كه در پایه كوهی بنا شده و خانه های كاه گلی قدم بر دوش یكدیگر گذاشته و تا اوج كوه سر بلند كرده اند. روستای شیت با باغستانهای دل فریب و بسیار زیبای خود، بسیاری از گردشگران را شیفته خود كرده و آنها را وادار به سفری دوباره به این بهشت گمشده كرده است. مردم این دیار نیز با زبان شیرین تركی و دلی ساده پذیرای میهمانان این روستا هستند و از دیار و زبان و اصالت میهمانان بی اطلاع، تنها به رسم میهمان نوازی خویش فكر می كنند. در این روستا همه اهل كارند و روزها مردها به كشاورزی و دامداری و زنبورداری می پردازند و زنان دار قالی بر پا كرده، فرشی هزار نقش را رقم می زنند و گاه نیز در اوقات فراغت خویش به كمك همسران و پسران خود در سر مزارع و باغستانها می روند. روستای شیت علاوه بر تمامی زیبایی های طبیعی كه در دل خود دارد مزار مطهر امامزاده محمد ماهوری را نیز در سینه خود جای داده است. اهالی نسب این امامزاده را به امام محمد باقر(ع) نسبت می دهند و اعتقاد وافری به این امامزاده داشته و همه ساله همراه صدها نفر از مسافرانی كه از نقاط دور و نزدیك كشور به این روستا می آیند برای زیارت عازم این مكان می شوند. كارشناسان قدمت مزار این امامزاده را به قرن هفت هجری شمسی نسبت داده و زمان مرمت آن را دوران صفوی معرفی می دانند. این روستا در كنار این امامزاده دارای دو غار بسیار زیبای ‘غار سید باغی’ و ‘غار شگفت انگیز شیت’ بوده و جلوه ای دیگر از زیبایی را از این محل از آن خود كرده است. ‘غار سید باغی’، از گذشته های دور وجود داشته ولی بر اثر حوادث طبیعی مسدود شده و امكان عبور از قسمت ورودی فقط تا مسافت 20 متر امكان پذیر است ولی با توجه به تمهیدات و برنامه ریزی هایی كه انجام شده ادامه بازگشایی این غار در برنامه كاری مسوولان مربوطه نیز قرار گرفته است. ‘غار شگفت انگیز روستای شیت’ دارای افسانه هایی گوناگون و بس شنیدنی و جالب از زبان اهالی است و این روایت ها تا زمان حاضر نیز ادامه داشته و ورد زبان اهالی روستا است. در زمان حاضر این روستای بسیار زیبا، مورد توجه مسوولان استان قرار گرفته و با معرفی آن به عنوان یكی از مناطق ویژه گردشگری استان زنجان و شهرستان طارم، در طرح ساخت خانه گردشگر نیز شركت كرده است تا به این طریق مكانی مناسب برای اتراق مسافران ایجاد شود.

روستای شیت

 

انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۶

کتابخانه رنگین کمان در چین


یک معمار مشهور چینی در یک کتاب فروشی در شهر سوژو ، ایده ای جدید و خلاق ارائه کرده است که به این کتاب فروشی چهره ای خارق العاده و جدید داده است به طوری که احتمالا کمتر کسی بخواهد از آن خارج شود.

طراحی این کتابفروشی جدید طوریست که آن را به چهار قسمت اصلی تقسیم می کند که هر یک از آنها زیرمجموعه هایی دارند. با دادن رنگ های رنگین کمان به هر قسمت شخصیتی مجزا داده شده است. هر بخش از این کتاب فروشی به بخش دیگر متصل می شود و طوری در نظر گرفته شده است که رنگهای مختص هر دسته بندی کنار هم رنگ های رنگین کمان را ایجاد کنند.

ورودی این کتابفروشی فضاییست پر از کتاب ، از آن که بگذرید وارد محوطه اصلی کتابفروشی می شوید که در دکور آن از آجرهای شیشه ای و آینه و کفپوش سفید استفاده شده تا فضایی نورانی و روشن داشته باشد. افراد با توجه به کتابهایی که می خواهند بخرند یا مطالعه کنند به هر بخش رنگی از این رنگین کمان وارد می شوند و در نهایت از دالانی تاریک می گذرند تا به محوطه کتابخانه این فروشگاه برسند و در آن به مطالعه کتاب بپردازند. احتمالا کمتر کسی بخواهد از این کتابفروشی تا ساعت بسته شدن آن خارج شود !

کتابخانه رنگین کمان در چین ‏

کتابخانه رنگین کمان در چین ‏

کتابخانه رنگین کمان در چین ‏

منبع : lonelyplanet

انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۶

نخستین گروه زائران ایرانی خانه خدا وارد مکه شدند


نخستین گروه از زایران ایرانی خانه خدا شامل گروهی از خادمان پزشکی، از مدینه منوره عازم مکه مکرمه شدند.

به گفته سرپرست حجاج ایرانی، زائران مدینه قبل ایرانی، حدود شش روز در مدینه هستند که کمتر از دوره قبل است و بیشتر در مکه حضور خواهند داشت.

اعزام زائران ایرانی از مدینه به مکه بطور رسمی از امروز شنبه آغاز می شود.

نخستین گروه زائران ایرانی خانه خدا وارد مکه شدند
انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۶

اولین قربانی فتنه سال ۸۸ چطور شهید شد؟


«هذه کوفه صغیره» زیر لب این جمله را می‌گوید و میان جمعیتی که هلهله می‌کنند، طناب دار را در آغوش می‌گیرد. همه کف می‌زنند و شادی می‌کنند که به خیال خودشان مانع بزرگ مجلس مشروطه را از سر راه برداشته‌اند. حالا جسم بی‌جان شیخ فضل الله بین آدم‌هایی که شوق قدرت آن‌ها را فراگرفته تاب می‌خورد. دسته موزیک شروع به نواختن می‌کند و مردم و حتی پسر شیخ شادی می‌کنند و مجاهدین با تفنگ‌هایشان می‌رقصند. بعضی‌ها می‌گویند: «شیخ فضله به درک رفت!» از بالای ایوان نظمیه یک کسی فریاد می‌کشد و به مردم می‌گوید: «همچنین دست بزنید که صدایش توی سفارت به گوشش برسه!» یعنی به گوش محمدعلی شاه.

وقتی به دنیا می‌آید، آن قدر با خود خیر و برکت می‌آورد که پدرش او را «فضل الهی» می‌خواند؛ پس اسمش می‌شود «فضل الله». فضل الله بزرگ می‌شود و برای ادامه تحصیلات حوزوی مثل اکثر علما به نجف می‌رود و در فقاهت و علم به درجه بالایی می‌رسد. میرزای شیرازی از شیخ می‌خواهد که درس را رها کند و به داد مملکتش برسد. میرزا آن‌قدر به شیخ فضل‌الله مطمئن است که وقتی برای تحریم تباکو و توتون سراغ میرزا می‌روند، می گوید تا شیخ فضل الله هست چرا سراغ من آمدید؟ شیخ در زمانی به ایران می‌آید که استعمار انگلیس با عقد قراردادهایی مثل سیم تلگراف، راه شوسه، راه آهن سازی، بانک شاهی و امتیازدارسی تلاش می‌کرد از اوضاع نابسامان کشور نفع خود را ببرد. در همین ایام بود که جنبش «عدالت خانه» در ایران شکل گرفت، فرصتی برای مردم که از ستم و بی قانونی و بی عرضگی شاهان قاجار به تنگ آمده و دنبال جایی برای تحقق عدالت هستند.

مجلس مشروطه تشکیل می‌شود؛ اما از همان اول به دست روشنفکران وابسته و فراماسون‌ها می‌افتد؛ طوری که از ۱۶ نماینده تهران ۱۳ نفر فراماسون بودند و شیخ فضل الله که می‌بیند به این شکل عملا جنبش عدالت خواهی مردم منحرف می شود، به مخالفت برمی‌خیزد که خیلی زود به او انگ ضد مشروطه بودن می چسبانند؛ اما واقعیت چیز دیگری است: «من والله با مشروطه مخالفت ندارم. با اشخاص بی دین و فرقه ضالّه مخالفم که می خواهند به اسلام لطمه وارد بیاورند. من مخالف اساس مشروطیت نیستم؛ بلکه اول کسی که طالب این اساس بود، من بودم و فعلاً هم مخالفتی ندارم؛ امّا مشروطه به همان شرایطی که گفتم که قانون اساسی و قوانین داخلی مملکت باید مطابقت با شرع داشته باشد.» همین حرف ها و موضع گیری ها باعث می‌شود فاتحان تهران و کسانی که سودای قدرت در سر می پرورانند، به فکر حذف شیخ بیفتند. شیخ را در خانه‌اش دستگیر می کنند و کشان‌کشان پای چوبه دار می‌رسانند. از شیخ می‌خواهند که به سفارت انگلیس یا روس پناهنده شود؛ قبول نمی‌کند. نامه‌ای می‌آورند تا پای مشروطه بی قید و شرط بودن مجلس را امضا کند. باز قبول نمی کند: «دیشب رسول خدا را در خواب دیدم، فرمودند: فردا شب مهمان منی. من چنین امضایی نخواهم کرد.» او مشروطه به دستیاری دشمنان و منافقین را فتنه می‌خواند. پس از فتح تهران، شیخ فضل‌الله نوری بازداشت شد و به حکم شیخ ابراهیم زنجانی عضو لژ بیداری در ۹ مرداد ۱۲۸۸ برابر با۱۳ رجب ۱۳۲۷ قمری در میدان توپخانه حدود یک ساعت‌ونیم مانده به غروب به دار آویخته شد.

خانواده شیخ فضل الله جنازه او را از زیر دست گرگ ها بیرون می‌کشند و مخفیانه به منزل می‌برند و در اتاقی در حالی که غسل و کفن شده بود، می گذارند و آن را تیغه می‌کنند و برای این که کسی بویی نبرد مراسمی ظاهری می گیرند، جنازه‌ای غیر واقعی را در قبرستان دفن می‌کنند و قبری برای آن می سازند. پس از مدتی مردم کم کم با خبر شده بودند، می‌آمدند و پشت دیوار فاتحه می خواندند و می رفتند؛ اما انگار قسمت بود شیخ فضل الله نوری همسایه حضرت معصومه شود و بعد از ۱۸ ماه باز مخفیانه جنازه او را به قم منتقل می کنند تا بالاخره پرچمدار مشروطه مشروعه در صحن مطهر آرام بگیرد

اولین قربانی فتنه سال ۸۸ چطور شهید شد؟
انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۶

لاریجانی: ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای دفاع می کند


به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی عصر امروز (جمعه، ۱۳ مردادماه) در دیدار با کیم یونگ نام رئیس مجمع عالی خلق کره شمالی اظهار داشت: ما از انرژی صلح آمیز هسته ای دفاع می کنیم اما سلاح هسته ای را برای هر کشوری و برای امنیت جهان مضر می دانیم.

وی افزود: آشفتگی جهان به نفع هیچ کشوری نیست و به همه آسیب می رساند، برقراری صلح و امنیت جهانی مهمترین دستاورد دولت ها برای تلاش هایشان است.

رئیس مجلس تصریح کرد: پایداری شما در مقابل زورگویی های آمریکا قابل تقدیر است و امیدوارم که هرچه سریع تر صلح و امنیت در دنیا برقرار شود و کشورهایی که به دنبال قدرت طلبی بر سایر کشورها هستند متوجه شوند از این راه به جایی نخواهند رسید.

همچنین در این دیدار کیم یونگ نام اظهار داشت: این دومین سفر من به ایران است و خوشحالم که با کشوری دیدار می کنم که دشمن مشترکی داریم.

وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که هیچ مجوزی برای ساخت و شلیک موشک لازم نیست و ما از این موضع قاطعانه شما حمایت می کنیم.

رئیس مجمع عالی خلق کره شمالی گفت: زمان و تاریخ می گذرد و عوض می شود اما دشمن مشترک ما به هیچ وجه عوض نمی شود و آمریکا همچنان به زورگویی های خود ادامه می دهد.

وی تصریح کرد: ما خواهان این هستیم که سطح روابط خود را بالاحض در جنبش عدم تعهد و در سطح بین المللی افزایش دهیم زیرا این روابط به نفع ملت دو کشور است و من تلاش دارم که در این سفر با مقامات جمهوری اسلامی ایران در این خصوص مذاکرات جدی داشته باشم.

کیم یونگ نام تأکید کرد: کشورها سرنوشت خود را با تکیه بر قدرت خود می سازند و هیچ دولتی نباید اسیر زیاده خواهی دولت های قدرت طلب دیگر شود، زیرا ثابت شده که آمریکا به کشورهایی حمله کرده است که از نظر قدرت نظامی ضعیف بوده اند.

رئیس مجمع عالی خلق کره شمالی خاطرنشان کرد: ما خواهان صلح هستیم ولی از منافع کشور خود حتی یک قدم عقب نشینی نخواهیم کرد و تا وقتی که آمریکا دست از سیاست خصمانه خود برندارد و به تهدیدهایش ادامه دهد ما هم تندتر با آمریکا برخورد خواهیم کرد.

وی در پایان تأکید کرد: اگر الان جلوی زیاده خواهی آمریکا و کشورهای سلطه گر گرفته نشود، این زیاده خواهی مانند آتش دامن گیر کشورهای بیشتری خواهد شد.

لاریجانی: ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای دفاع می کند
انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۶

مذاکره مقامات ایران، قطر و ترکیه در مورد مسیرتجاری مشترک


«نیهات زیبکچی» وزیر اقتصاد ترکیه از رایزنی مقامات تهران، آنکارا و دوحه برای ایجاد مسیر تجاری مشترک خبر داد. وی در گفتگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه تاکید کرد: ما و مقامات دوحه به فکر یک مسیر تجاری جایگزین بودیم و به این نتیجه رسیدیم که بهترین مسیر، از طریق ایران خواهد بود.

بر این اساس مقامات سه کشور در حاشیه مراسم تحلیف ریاست جمهوری «حسن روحانی» که روز شنبه در تهران برگزار خواهد شد، در این خصوص بحث و رایزنی می کنند.

اوایل ماه ژوئن سه کشور عرب همسایه قطر به همراه مصر به بهانه حمایت این کشور از تروریسم و مناسباتش با ایران، اقدام به تحریم زمینی، هوایی و دریایی قطر کردند.

وزیر اقتصاد ترکیه همچنین از تمایل کشورش برای تامین تمامی اجناس مورد نیاز قطر خبر داد. به گفته وی مناسبات تجاری دو کشور طی ماه های ژوئن و جولای افزایش چشمگیری یافته است از این رو دو طرف مایل به حفظ و افزایش این میزان هستند.

گفتنی است میزان صادرات ترکیه به قطر که در ماه می ۲۰۱۷ میلادی ۳۶.۲ میلیون دلار بوده، در ماه ژوئن امسال به ۵۲.۴ میلیون دلار رسیده است. همچنین میزان واردات ترکیه از قطر از ۱۹.۶ میلیون دلار در ماه می به ۲۳.۷ میلیون دلار در ماه ژوئن افزایش یافته است.

مذاکره مقامات ایران، قطر و ترکیه در مورد مسیرتجاری مشترک
انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۶

خسارات گرما درخوزستان؛از مرگ وحوادث ریلی تا آتش گرفتن تجهیزات برق


موج گرمای بی‌سابقه در شهرهای مختلف استان خوزستان امسال همه را کلافه و زندگی در این استان را از شرایط عادی خود خارج کرده است. هرچند مردم خوزستان به‌خصوص در شهرهای جنوبی استان همیشه در تابستان به گرمای شدید عادت دارند و گرمایی که شاید خیلی از هم‌وطنان در سایر استان‌ها توان تحمل آن را ندارند برای آن‌ها چندان آزاردهنده نیست ولی امسال شرایط بسیار متفاوت بود.

مدیرکل هواشناسی خوزستان با اشاره به رسیدن دمای اهواز به ۵۴ درجه سانتی‌گراد، گفت: چنین دمایی حداقل در ۱۰ سال اخیر در کشور بی‌سابقه بوده است. کوروش بهادری گفت: «البته در سطح جهان چنین دماهایی در نقاطی نظیر دره مرگ آمریکا و العزیزیه لیبی تجربه شده است اما در چند سال گذشته دمای ۵۴ درجه در هیچ نقطه‌ای از کشور ما ثبت‌نشده بود.»

مدیرکل هواشناسی خوزستان تصریح کرد: به‌جز اهواز، شهرهای امیدیه، آغاجاری، ماهشهر، گتوند، بستان، هندیجان و دزفول نیز دمای بالای ۵۰ درجه سانتی‌گراد را تجربه کردند.

اولین حادثه جدی

امسال شرایط به‌گونه‌ای بود که نه‌تنها انسان‌ها که حتی برخی تجهیزات و تأسیسات نیز توان تحمل در برابر گرمای شدید هوا را نداشتند و گاه و بی گاه تصاویری ناشی از آتش گرفتن تجهیزات برقی و خروج قطار از ریل منتشر شد تا ثابت شود امسال گرمای هوا در استان خوزستان خیلی باب طبع نیست و مشکلات و گرفتاری‌های فراوانی را به همراه داشت.

اولین مشکلی که گرمای بی‌سابقه با خود به همراه داشت، قطعی‌های گاه و بی گاه برق بود که در شرایط گرمایی که گاه به ۵۴ هم می‌رسید بدون برق به سر کردن واقعاً قابل‌تحمل نبود.

اولین بحران جدی در این زمینه، آتش گرفتن ایستگاه توزیع برق سپیدار اهواز در آخرین روزهای بهار امسال بود و این اتفاق که مردم بخشی از اهواز را کلافه کرده بود حکایت از ورود به تابستانی سخت را برای مردم خوزستان داشت و این‌گونه هم شد.

در شب ۲۷ خردادماه امسال که گرمای شدیدی بر خوزستان حاکم شده بود، مردم منطقه سپیدار اهواز با قطع برق مواجه شدند و انتظار برای وصل مجدد آن بی‌نتیجه بود و مردم مجبور شدند به خانه‌های وابستگان خود کوچ موقت کنند.

در آن شب به گفته مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان، «ایستگاه اهواز سه با آتش‌سوزی مواجه شده بود که این ایستگاه مناطقی از جمله سپیدار، باهنر و نواحی اطراف را تحت پوشش می‌دهد.»

«ترانس‌های شبکه، قلب تپنده و مهم‌ترین تجهیزات هستند که تأمین بار را انجام می‌دهند و هرچه تحت تنش باشند ریسک بهره‌برداری را بالابرده و حوادث این‌چنینی را پیش می‌آورد. براثر پرباری شبکه و افزایش دمای هوا پست سپیدار اهواز دچار مشکل شد که این امر منجر به آتش‌سوزی کابل سوئیچ گیر شد. آتش‌نشانان ساعت یک بامداد آتش آن را که از ۱۰ و هشت دقیقه شروع‌شده بود، مهار و بلافاصله نسبت به برق‌دار شدن بخش‌های آسیب‌دیده اقدام کردند . اولین ترانسفورماتور ساعت دو صبح به مدار وارد و بارگیری از آن شروع شد».

بعد از آن باز هم شاهد قطعی‌های گاه و بی گاه برق بودیم و در این مدت ترانس‌های بی‌شماری در اهواز به علت مصرف بالای برق و استفاده فراوان مردم از دستگاه‌های خنک کننده به‌منظور فرار از گرما دچار آتش‌سوزی شدند.

گرما کوتاهی‌ها را عیان کرد

بعد از اتفاق حادث شده در ایستگاه برق سپیدار اهواز، استاندار خوزستان به موارد جالبی از کوتاهی‌های گذشته اشاره کرد و گفت: تمام پست‌های فوق توزیع ما در استانی که بیشترین تولید برق کشور را داریم وضعیت مناسبی ندارند. می‌بینیم در استان فارس با چهار هزار مگاوات برق، ۲۷۰ پست وجود دارد ولی در استان خوزستان با هشت هزار مگاوات برق مصرفی تنها ۲۱۰ پست برق بوده که ۷۵ مورد آن موقتی است. متأسفانه وضعیت برق به نحوی است که ترانس به دلیل مصرف بالا آتش می‌گیرد.

غلامرضا شریعتی عنوان کرد: از بیش از ۲۰۰ پست برق فوق توزیع در واقع ۷۵ مورد آن‌ها پست‌های موقت است و این کم‌توجهی‌هایی هست که به استان شده و ما هم پذیرفتیم که با استان چنین برخورد شود. مشهد با یک هزار و ۳۰۰ مگاوات برق مصرفی، بالای یک هزار کلید خودکار (بریکر) دارد ولی خوزستان با مصرف بالای دو هزار مگاوات فقط ۷۵ کلید خودکار و اتوماتیک دارد.

مشکلات مربوط به خاموشی‌های گسترده اخیر ریشه در کوتاهی‌های چند سال اخیر دارد و مربوط به چند ماه گذشته نیستشریعتی تصریح کرد: اگر قبلاً هم مانند مقطع فعلی استانداری برای این مسئله وقت می‌گذاشت و به دستگاه‌های اجرایی از جمله برق کمک می‌شد اکنون این مشکلات اخیر یا کمتر بود و یا اصلاً به وجود نمی‌آمد و تأکید می‌کنم اتفاقات روی‌داده و مشکلات مربوط به خاموشی‌های گسترده اخیر ریشه در کوتاهی‌های چند سال اخیر دارد و مربوط به چند ماه گذشته نیست.

استاندار خوزستان افزود: با وجودی که در بروز این وضعیت نقشی نداشتیم به‌عنوان نماینده عالی دولت در استان مسئولیت آن را به عهده می‌گیرم و از مردم عذرخواهی می‌کنم.

وی ادامه داد: شرکت برق در ۱۰ سال گذشته اقدامات غیراستاندارد انجام داده و پدافند غیرعامل در طرح‌های توسعه آن رعایت نشده است و وقتی چنین حادثه‌ای روی می‌دهد بخش عمده‌ای از شهروندان را دچار مشکل می‌کند و کم‌توجهی‌های مسئولان در چند سال اخیر موجب شد چنین مشکلاتی در مقطع فعلی بروز پیدا کند.

شریعتی تصریح کرد: وقتی ایستگاه‌های برق ما بالای ۱۰۰ در صد زیر فشار باشد و با قدمت زیاد نتوانند جوابگو باشد و ترانس‌های توزیع هم همین وضعیت را داشته باشند اول باید خود را مورد سؤال و نقد قرار دهیم. برای حق شهروندان طبق دستور رئیس‌جمهور که آئین حقوق شهروندی را اعلام کرد خود را مسئول می‌دانیم اما باید توجه داشت شرایط فعلی نتیجه کم‌کاری‌های سال‌های گذشته است.

خروج قطارها از ریل

اما تنها مشکل پیش آمده در این زمینه قطعی های برق نبود بلکه در این مدت چندین نوبت قطارهای مسیر خرمشهر - تهران در مکان هایی نرسیده به اندیمشک از ریل خارج و در آخرین نوبت آن، هشت نفر مجروح شدند. مسئولان راه‌آهن علت این امر را گرمای شدید عنوان کرده‌اند و شرایط به‌گونه‌ای شد که مردم از سوارشدن به قطار واهمه داشتند.

مدیرکل راه‌آهن جنوب در تشریح شرایطی که باعث خروج قطار از ریل شد با اشاره به شرایط دمایی محل حادثه خروج سه واگن قطار مسافربری خرمشهر – تهران در ۲۰ تیرماه امسال گفت: در این روز درجه حرارت بسیار افزایش یافت که در ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بود. هواشناسی دمای آن منطقه را ۵۰ درجه سانتی‌گراد به ما اعلام کرد اما وقتی در محل حادثه حضور یافتیم، دماسنج خودرو دمای ۵۰ درجه سانتی‌گراد را در ساعت ۱۷ نشان می‌داد.

عبدالکریم درویش زاده بیان کرد: زمانی که درجه حرارت محیط بیش از دمای پیش‌بینی‌شده افزایش می‌یابد، امواج ریز ناشی از آن، خود را در خط ریل نشان می‌دهد. فرار ریل در بیشتر اوقات در زمان عبور قطار از ریل رخ می‌دهد و معمولاً در قوس‌های خطوط ریلی، این فرار ریل اتفاق می‌افتد و نیروی گریز از مرکز، ریل را به بیرون هدایت می‌کند.

وی بیان کرد: اما در خصوص حادثه خروج واگن از ریل در ایستگاه میان آب در آن روز، خط ریل مستقیم بود و این حادثه بسیار عجیب است. در سابقه ۲۵ ساله‌ای که دارم، مشابه این حادثه که ۳۰۰ متر خطوط ریلی را حدود یک متر جابجا کند، نداشتیم.

مدیرکل راه‌آهن جنوب ادامه داد: واقعاً این حادثه پدیده بسیار عجیبی بود. حتی تراوس های بتنی که در هر ۶۰ سانتی‌متر نصب می‌شوند و ۳۰۰ کیلوگرم وزن دارند نیز در این خطوط ریلی حرکت کرده بودند. پس از این حادثه، کمیسیون عالی سوانح هم بررسی‌هایی از نزدیک انجام داد اما این حادثه، هیچ عامل دیگری جز فرار ریل و درجه حرارت هوا نداشت.

فرار از گرما و رفتن در آغوش مرگ

در مدتی که گرمای هوا در خوزستان به اوج خود رسیده بود، برخی از مردم به‌خصوص نوجوانان برای فرار از گرما به سراغ آب‌تنی رفته‌اند که به علت نبود شرایط و تجهیزات مناسب، آمار غرق شدن در خوزستان به‌شدت بالا رفت و به اخبار عادی این روزهای خوزستان تبدیل شد.

اهواز، دزفول، ایذه، آبادان و سایر شهرهای خوزستان به اخبار غرق شدن نوجوانان در این مدت خو گرفتند؛ هر چند آمار دقیقی هنوز از سوی سازمان‌های متولی امر منتشر نشده است ولی شرایط غرق شدن که اغلب آن برای فرار از گرما بوده، بسیار دل‌خراش شده است.

این در حالی است که بر اساس آمارهای موجود سه استان مازندران، خوزستان و گیلان به ترتیب استان‌های دارای بیشترین آمار تلفات غرق‌شدگی در ۱۵ سال گذشته هستند. در این مدت سه هزار و ۱۷۷ نفر در استان مازندران، سه هزار و ۹۳ نفر در خوزستان و یک هزار و ۷۶۵ نفر در استان گیلان به دلیل غرق‌شدگی جان باخته‌اند.

آمار تلفات غرق‌شدگی در این سه استان در ۱۵ سال گذشته هشت هزار و ۳۵ نفر بوده که ۴۴ درصد کل موارد غرق‌شدگی این مدت را به خود اختصاص می‌دهد.

قطعاً امسال آمار غرق شدن در خوزستان رکوردی جدید از خود به‌جای خواهد گذاشت به همین دلیل انتظار می‌رود، مسئولان ضمن تجهیز استخرها و کاهش نرخ بلیت‌ها، در شرایطی که امکان غرق شدن بالاست و به عبارتی مناطق پرخطر به شمار می‌روند، عوامل انسانی و ایمنی بیشتری برای مراقبت از جان مردم به کار گیرند.

در ۱۰ سال اخیر خوزستان همواره ازنظر مرگ‌ومیر ناشی از غرق‌شدگی، جزو ۳ استان نخست کشور بوده استمدیرکل پزشکی قانونی خوزستان در همین زمینه گفت: در سال گذشته ۱۳۵ خوزستانی شامل ۲۱ زن و ۱۱۴ مرد، بر اثر غرق‌شدگی جان خود را از دست دادند. بیشترین مرگ‌ومیر ناشی از غرق‌شدگی در فصل تابستان و در ماه‌های گرم سال اتفاق می‌افتد.

فرزاد حسینی افزود: در ۱۰ سال اخیر خوزستان همواره ازنظر مرگ‌ومیر ناشی از غرق‌شدگی، جزو ۳ استان نخست کشور بوده است. در استان خوزستان به علت گرمای هوا و وجود آب‌های سطحی و رودخانه‌ها، آمار غرق‌شدگی به نسبت سایر استان‌ها بالا است به صورتی که ما در اکثر شهرهای استان، رودخانه‌ها و آب‌های سطحی داریم که مردم به شنا در این آب‌ها می‌پردازند.

مرگ دو نفر به علت گرما

امسال گرمای خوزستان تلفات انسانی هم داشت و در این مدت، دو نفر از مردم خوزستان به علت شدت گرما جان خود را از دست داده‌اند که در این میان کارگران که برای امرار معاش مجبور به انجام فعالیت در شرایط بسیار سخت بوده‌اند، آسیب جدی دیده‌اند.

قائم‌مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در همین زمینه گفت: گرمازدگی در دو هفته اخیر، جان دو کارگر را در این استان گرفت.

دکتر رمضان احدی اظهار کرد: یک کارگر ۵۵ ساله کارخانه آلومینیوم‌سازی مسجدسلیمان در ساعت چهار بعدازظهر شنبه هفته قبل در هنگام کار کردن در اوج گرما به علت توقف عملکرد قلب و ریه جان خود را از دست داد. چون تعریق زیاد و بالا رفتن دمای بدن بر اثر گرما می‌تواند باعث ایست قلبی شود. نیروهای اورژانس این فرد را در حین رساندن به بیمارستان از طریق ماشین شخصی تحویل گرفته و در طول مسیر عملیات احیا را انجام می‌دادند اما فرد فاقد علائم حیاتی بود.

احدی ادامه داد: همکاران حوزه بهداشت و درمان اطلاعی از سابقه بیماری‌های قلبی و عروقی کارگر فوت شده گزارش ندادند و پزشکی قانونی مرگ بیمار را توقف کارکرد قلب و ریوی در اوج گرما گزارش کرد.

قائم‌مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: کارگاه عمرانی شرکت آلومینیوم‌سازی مسجدسلیمان استانداردهای لازم طب کار و حفاظت فردی را ندارد و زمان کاری ادارات و شرکت‌های تولیدی تا ساعت ۱۳ باید رعایت شود.

احدی اظهار کرد: همچنین یک کارگر ۳۱ ساله در ساعت چهار بعدازظهر ۱۹ تیرماه براثر گرمازدگی در محل کوره‌های آجرپزی در کوت عبدالله شهرستان کارون فوت کرد.

گرمازدگی به جان مردم افتاد

در این مدت آمار گرمازدگی به‌شدت بالا رفته است و مردمی که مجبور هستند در این گرمای بی‌سابقه برای کار از منزل یا محیط کار خارج شوند با عوارضی روبرو شده‌اند. در همین زمینه برای نمونه رئیس مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی خوزستان از مراجعه ۱۴۰ بیمار گرمازده به اورژانس‌های خوزستان از پنجم تیرماه تا ۱۷ تیرماه امسال خبر داد.

دکتر شهیار میرخشتی با اشاره به تعداد بیمارانی که در اثر گرمای شدید هوا و در اثر گرمازدگی از سوی اورژانس در سطح استان خوزستان مورد رسیدگی قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: اورژانس خوزستان از ۵ تا ۹ تیرماه به ۱۱۱ بیمار گرمازده در سطح استان رسیدگی کرده که این آمار با ۲۹ نفر افزایش، در هفته بعد به ۱۴۰ نفر رسید.

وی با اشاره به افرادی که به دلیل گرمازدگی با اورژانس پیش‌بیمارستانی ۱۱۵ تماس گرفته و به بیمارستان منتقل شده‌اند، افزود: در این مدت اورژانس‌های ۱۱۵ تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز به ۳۰ بیمار گرمازده، اورژانس تابعه دانشگاه دزفول به سه بیمار، اورژانس تابعه دانشکده بهبهان به ۱۲ بیمار و اورژانس تابع دانشکده آبادان به هشت بیمار رسیدگی کرده که بدین ترتیب در مجموع ۵۳ بیمار براثر گرمازدگی با اورژانس ۱۱۵ در سطح استان تماس گرفته‌اند و توسط تکنیسین‌های اورژانس ۱۱۵ به بیمارستان انتقال یافتند و یک تا دو ساعت بستری شدند.

رئیس مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی خوزستان ادامه داد:‌ همچنین در این مدت به‌طور مستقیم ۴۵ بیمار گرمازده به اورژانس بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ۱۵ بیمار به اورژانس بیمارستانی دزفول، ۵ بیمار به اورژانس بیمارستانی بهبهان و ۲۲ بیمار به اورژانس بیمارستانی آبادان براثر گرمازدگی مراجعه کرده‌اند.

مردم بیرون نروند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز نیز در خصوص گرمازدگی به گروه‌های دارای ریسک بالای گرمازدگی اشاره و تصریح کرد: در گرمای شدید بیماران قلبی، افراد دیابتی، بیماران کلیوی به‌ویژه دیالیزی‌ها و افراد دارای سابقه سکته مغزی به‌خصوص آن دسته از بیمارانی که اختلال تکلم دارند، بیشترین ریسک خطر گرمازدگی را دارند. علاوه بر این، عوارض بیماری‌های این گروه‌ها با قرار گرفتن در معرض گرمای شدید تشدید خواهد شد.

دکتر مهران ورناصری تصریح کرد: در شرایط گرمای شدید هوا که احتمال گرمازدگی نیز وجود دارد، مردم باید از ترددهای غیرضروری اجتناب و همه ترددهای خود را حتی‌المقدور به ساعاتی از روز که هوا خنک‌تر است مانند اوایل صبح و نزدیک غروب موکول کنند. همچنین در این شرایط باید از فعالیت بدنی بسیار، به علت خطرناک بودن عواقب آن پرهیز شود و در صورتی که فرد ناگزیر به انجام چنین فعالیت‌هایی است باید در حین فعالیت مصرف مایعات و به‌ویژه آب را داشته باشد و به‌طور مرتب فعالیت خود را برای دقایقی متوقف کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با تأکید بر لزوم مصرف مایعات و به‌ویژه آب در شرایط گرمای شدید هوا، گفت: به مردم توصیه می‌شود، در خارج از منزل حتماً، آب آشامیدنی همراه خود داشته باشند. همچنین پوشیدن لباس‌های رنگ روشن به علت جذب کمتر گرما توصیه می‌شود.

خوزستان نیمه تعطیل

در فصل تابستان بیشتر روزها به علت گرمای شدید هوا در خوزستان و به‌منظور صرفه‌جویی در مصرف برق، همه ادارات و بانک‌های خوزستان تا ساعت ۱۳ فعال بوده‌اند و استان به‌نوعی نیمه تعطیل بوده است.

در این مدت استانداری خوزستان بارها طبق اطلاعیه اداره کل هواشناسی خوزستان در خصوص وقوع دمای ۵۰ درجه سلسیوس و بالاتر در سطح استان و همچنین وقوع پدیده شرجی و با هماهنگی و موافقت معاون امور عمرانی و جانشین رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان به‌منظور مصرف بهینه برق ادارات، کاهش پیک باری شبکه برق، صرفه‌جویی در مصرف آب و برق به‌ویژه در ساعات اوج مصرف در ادارات و همچنین پیشگیری از قطعی‌های احتمالی آب و برق و گرمازدگی و برای رفاه و آسایش حال شهروندان، فعالیت دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها را تا ساعت ۱۳ اعلام کرد.

آسیب‌های تشعشع خورشید برای مردم

یکی از خطراتی که در این مدت مردم خوزستان را تهدید می‌کند، افزایش اشعه فرابنفش خورشید است. مدیرکل مدیریت بحران خوزستان در همین زمینه گفت‌: در ساعات پیک میزان اشعه فرابنفش که بین ساعت ۱۴ تا ۱۷ است و به مدت کوتاهی برای دقایقی میزان این اشعه افزایش می‌یابد، با قرار گرفتن افراد در معرض تابش نور خورشید احتمال افزایش آثار نامطلوب این اشعه بر سلامتی وجود دارد.

وی ادامه داد: در جلسه ای مقرر شد با اعلام این بازه زمانی به شهروندان، ارائه آموزش‌های لازم به‌منظور اجتناب از ترددهای غیرضروری در این ساعات و در صورت ضرورت تردد استفاده از چتر، کلاه یا عینک آفتابی در بیرون از منزل پیگیری شود.

پرتوهای فرابنفش خورشید از پرتوهای طبیعی هستند و ۸۰ درصد از طبیعت را اشعه‌های رادون و فرابنفش خورشیدی تشکیل داده‌اند. اشعه فرابنفش خورشیدی از نظر فرکانسی بعد از نور مرئی قرار می‌گیرند و دارای چهار طیف (a، b، c،v) است که طیف v پرانرژی‌ترین طیف این اشعه است.

انرژی‌های پرتو فرابنفش خورشیدی تا به سطح کره زمین برسد کم انرژی ترین طیف است. لایه اوزن به‌شدت پرتوهای ماوراءبنفش خورشیدی که پرانرژی هستند را می‌گیرد و کم انرژی آن به زمین می‌رسد و همین کم انرژی ترین طیف که طیف (a) است برای انسان خطرهای زیادی دارد. همین طیف کم انرژی پرتوماوراء بنفش خورشیدی به سطح پوست نفوذ می‌کند و باعث تحریک رنگ‌دانه‌ها و برنزه شدن (تیرگی) پوست می‌شود.

از سویی ایران کشوری چهارفصل است و بیشتر در معرض پرتوگیری قرار می‌گیرد. پرتوگیری از این اشعه سرطان بدخیم پوست با کشندگی بسیار بالا را به همراه دارد که عمدتاً این سرطان در آقایان دیده می‌شود. یکی دیگر از اثرات پرتو ماورا بنفش خورشید، پیر پوستی است که به دلیل جذب طیف a این پرتو است. آب‌مروارید علت اصلی مواجهه با پرتوهای فرابنفش است که شناخت این پرتو باید در اولویت یادگیری‌های عموم مردم باشد.

خسارت گرما به کشاورزان

گرمای شدید تابستان امسال خسارت‌هایی به محصولات کشاورزی و باغبانی شمال خوزستان وارد کرده استکشاورزی خوزستان هم از عواقب گرما بی‌نصیب نماند. برای نمونه معاون فنی جهاد کشاورزی دزفول در این زمینه گفت: گرمای شدید تابستان امسال خسارت‌هایی به محصولات کشاورزی و باغبانی شمال خوزستان وارد کرده است.

علی کرمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: گرمای شدید هوا که در برخی روزهای تابستان به بالای ۵۰ درجه نیز رسید خسارت‌های زیادی به محصولات تابستانه به‌ویژه باغ‌های مرکبات وارد کرده است. خسارت‌های واردشده به محصولات تابستانه به‌ویژه باغات مرکبات مشهود بوده و سرشاخه درختان مرکبات براثر شدت گرما و تابش نور خورشید خشکیده شده است.

معاون فنی جهاد کشاورزی دزفول گفت: همه باغات مرکبات دزفول به‌طور نسبی دچار خسارت شده‌اند ولی باغ‌های پیرتر بیشتر از باغ‌های جوان دچار خسارت شده‌اند که میزان خسارت و شاخص آن‌ها از سوی مرکز تحقیقات کشاورزی در دست بررسی است.

چنین وضعی را در زمین‌های کشاورزی سایر مناطق استان نیز می‌توان دید و گرما در کنار نبود آب مناسب، نفس کشاورزی در استانی که یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی است را به شماره انداخته است.

این موارد بخشی از مشکلات و عوارضی است که گرما برای زندگی روزه مره مردم در استان خوزستان ایجاد کرده است به همین دلیل به نظر می‌رسد قرار گرفتن این معضل در کنار مشکلاتی مثل بیکاری و گردوغبار شدت مهاجرت از استان‌ها را افزایش داده است و لازم است تمهیداتی برای بهبود شرایط زندگی در استان از سوی مسئولان اندیشیده شود.

خسارات گرما درخوزستان؛از مرگ وحوادث ریلی تا آتش گرفتن تجهیزات برق
انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۶

دولت آمریکا رئیس جمهور ونزوئلا را تحریم کرد


دولت آمریکا با «ساختگی» خواندن انتخابات اخیر در ونزوئلا که با هدف تشکیل یک مجلس مؤسسان جدید جهت بازنویسی قانون اساسی این کشور برگزار شد، علیه رئیس جمهور ونزوئلا تحریمهای مالی وضع کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، دولت آمریکا با «ساختگی» خواندن انتخابات اخیر در کشور ونزوئلا که با هدف تشکیل یک مجلس مؤسسان جدید برای بازنویسی قانون اساسی این کشور برگزار شد، علیه «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور تحریمهای مالی وضع کرد.

رئیس جمهور ونزوئلا انتخابات روز یکشنبه را نشانه ای از تعهد ملی به ایجاد تغییرات وسیع در این کشور آشفته خواند، اما مخالفان سیاسی وی هشدار داده اند که «این تغییرات ممکن است به انحلال قدرتهای موجود و تبدیل این کشور به یک دیکتاتوری منجر شود».

این تحریم مالی، تمام دارائیهای نیکلاس مادورو در خاک آمریکا را مسدود می نماید و هرگونه مراوده تجاری میان شهروندان آمریکا و رئیس جمهور ونزوئلا را ممنوع می سازد.

طبق گزارش رویترز، آمریکا همچنین در حال بررسی امکان وضع تحریمهای بیشتر علیه صنعت نفت ونزوئلا است که می تواند برای کشوری که هم اکنون نیز در شرایط بسیار وخیم اقتصادی قرار دارد، دارای تأثیراتی ویرانگر باشد.

گفتنی است که روز گذشته در جریان انتخابات ونزوئلا، دست کم ده تن در درگیریها کشته شدند.

مادورو پیش از این بارها تأکید کرده است که مجلس مؤسسان جدید به برقراری مجدد صلح در این کشور نفت خیز کمک خواهد کرد.

اما تحلیلگران هشدار دادند که این انتخابات احتمالاً سبب افزایش تنش ها در داخل این کشور و در پی آن، باعث انزوای ونزوئلا در عرصه دیپلماتیک خواهد شد.

دولت آمریکا رئیس جمهور ونزوئلا را تحریم کرد
انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶

در این کوچه‌ها صدای پای درد هم می‌پیچد


حاج‌آقا پول خُرد داری؟» «خانم زود بیا، نمی‌تونم خیلی روی این پاها بایستم.» هنوز هم معتقد است این جاروهای چوبی خانه را بهتر تمیز می‌کنند، اما حیف که زود به زود خراب می‌شوند! حاج‌آقا با عصا ایستاده، مرض قند امانش را بریده، دیگر به پاهایش زده و هر دو پایش را سیاه کرده و باید قطعشان کند. شاید این روزها چهره اش تکیده شده باشد، اما چشم‌هایش نشان از روزهای جوانی دارد که تمام این کوچه‌ها را زیر پا گذاشته بود اما حالا درد دیگر از دایره تحملش خارج شده و شاید غم چشم‌هایش به خاطر از دست دادن پاهایش باشد؛ چه کسی می‌داند حالا که در عکس ثبت شده و با حاج‌خانم درباره پول اختلاط می‌کند، چه فکرهایی از ذهنش می‌گذرد؟

اینجا جایی در مرکز تهران است، جلوی درب ورودی یکی از مسجدهای بازار، سر ظهر و بعد از تمام شدن نماز ظهر. نماز تمام شده و هرکسی به سمت ادامه کار و بار روزش می‌رود، اما مرد جاروفروش کارش همان‌جاست، خانم‌هایی که از مسجد بیرون آمده‌اند، با یک جاروی سنتی از آن‌جا دور می‌شوند و در زمان کمی همه آن‌ها را می‌فروشد؛ مرد جاروفروش می‌دانست کجا بساط گاری‌اش را پخش کند!

زن‌ها با جاروهای تازه‌شان راهی می‌شوند، دستفروش هم با فروش همه محصولاتش روز خوبی دارد، اما غم چشمان حاج‌آقا تغییر نمی‌کند؛ هرچه که بشود او تا چند روز آینده هر دو پایش را از دست می‌دهد.

در این کوچه‌ها صدای پای درد هم می‌پیچد
انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶

اگر ترمز اتومبیل نگرفت، بهترین اقدام چیست؟


تصور کنید که در یک اتوبان در حال رانندگی هستید و می خواهید وارد فرعی شوید. پدال ترمز را فشار می دهید و ناگهان متوجه می شوید ترمز ندارید! با خود تصور می کنید که با سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت به گارد ریل بزنید و داخل رودخانه شیرجه بزنید یا به هر نحوی به جایی بکوبید و اتومبیل را متوقف کنید. این سناریو چندان بعید نیست. واقعیت این است که یکی از اتفاقات وحشتناک در هنگام رانندگی، بریدن ترمز است. بیایید یاد بگیریم در این شرایط چه کاری از دست ما ساخته است:

راهکارهای پیشنهادی:

۱. عصبانی نشوید. از حرکت زیادی خودداری کنید. حرکت زیادی باعث می شود که شرایط را برای خود خطرناک تر سازید. پس زیاد مانور ندهید و سعی کنید حرکات کمی داشته باشید. کنترل اعصاب و جسمتان را در دست داشته باشید.

۲. پدال گاز را رها کنید و اگر کروزکنترل دارید، حتماً مطمئن شوید آن را خاموش کرده اید.

۳. بررسی رفتار پدال ترمز:

اگر ترمز اتومبیل نگرفت، بهترین اقدام چیست؟

اگر پدال ترمز نرم است، ممکن است که روغن ترمز کم کرده اید یا سیلندر اصلی آن خراب شده باشد. در این حالت شاید بتوانید با چندبار فشار دادن ترمز، کنترل وسیله را بدست آورید. اگر پدال ترمز سفت است، سریعاً بررسی کنید که چیزی(مثل بطری آب) در زیر پدال گیر نکرده باشد. سعی کنید از پای خود و یا دیگر مسافران برای چک کردن این مورد استفاده کنید. از جاده چشم بر ندارید.

۴. پدال ترمز را فشار دهید: پدال ترمز را چندین بار پشت سرهم فشار دهید تا مقدار فشار لازم برای توقف اتومبیل را فراهم آورید. این کار ممکن است مدتی طول بکشد. حتی اگر سیستم ترمز اتومبیل شما از نوع ABS باشد، باز هم این کار را انجام دهید. چرا که ترمز ABS تنها زمانی فعال می شود که به شدت ترمز بگیرید. به هر حال به شدت و تا آخرین حد چندین بار پدال ترمز را فشار دهید.

۵. معکوس بکشید: به دنده پایین تر شیفت کنید. اگر اتومبیل شما اتومات است، آن را در حالت دستی قرار داده و دنده را ۱ یا ۲ کنید. اگر اتومبیل شما دنده دستی است، سعی کنید کم کم دنده را کم کنید. یعنی اول دنده را ۳ و پس از کمی حرکت و کم شدن سرعت، دنده را ۲ کنید. دقت کنید که بطور ناگهانی به دنده پایین (۱ و ۲) شیفت نکنید چون ممکن است کنترل اتومبیل را از دست بدهید.

۶. از ترمز دستی استفاده کنید: سعی کنید ترمز دستی را کم کم بکشید و سرعت اتومبیل را کاهش دهید. البته در نوع اتوماتیک، باید پدال ترمز اضطراری را کم کم فشار دهید. دقت کنید که به ناگهان ترمز دستی را تا انتها نکشید. زیرا چرخ های عقب اتومبیل قفل می کند و ممکن است کنترل اتومبیل را از دست بدهید. اگر احساس کردید که چرخ های عقب قفل شده و صدا می دهد، کمی ترمز دستی را رها کنید تا چرخ ها حرکت کند؛ سپس در همین نقطه ترمز دستی را نگه دارید تا به کاهش سرعت اتومبیل شما کمک کند و شما هم کنترل مناسبی روی وسیله نقلیه داشته باشید.

۷. چشمان خود را به جاده بدوزید: به چیزهایی که در جلوی شماست، نگاه کنید. از ترافیک سنگین و موانع خطرناک دوری کنید

اگر ترمز اتومبیل نگرفت، بهترین اقدام چیست؟

۸. به دیگر راننده ها هشدار دهید: چراغ های خطر(فلاشرها) اتومبیل را روشن کنید. بوق بزنید و چراغ بزنید و به دیگر رانندگان اطلاع دهید که در چه وضعیتی هستید. چون آنها ممکن است متوجه وضعیت شما نشوند. شیشه ها را پایین داده و با سر و صدا به عابران پیاده و دیگر رانندگان در صورت لزوم هشدار دهید. هرچند که با پایین دادن شیشه ها، اصطکاک هوا نیز به توقف اتومبیل شما کمک می کند.

۹. از اصطکاک جاده استفاده کنید: اگر جاده پیش روی شما، دارای حاشیه است(مثل هاشیه های این شکلی |||||||| )، بر روی آنها حرکت کنید و فرمان را کمی به چپ و راست جابجا کنید تا در اثر اصطکاک سرعت شما کم شود. کار دیگری که می توانید انجام دهید، تغییر لاین از سمت چپ جاده به سمت راست و بالعکس می باشد تا سرعت شما در اثر اصطکاک کاهش یابد. البته این کار در سرعت بالا ممکن است باعث واژگونی اتومبیل شود. پس دقت کنید.

۱۰. از موانع محیطی استفاده کنید: اگر هیچکدام از روش های بالا موثر واقع نشد، و یا اگر مجبور بودید به سرعت توقف کنید، باید از موانع طبیعی بهره بگیرید. این کار به هیچ عنوان راه حل مناسبی نیست و کنترل اتومبیل را به شدت کاهش می دهد. اما اگر مجبور هستید، به عنوان آخرین راه حل از آن استفاده کنید:

الف: استفاده از عوارض زمین: به دنبال پستی و بلندی های جاده باشید. سرعت گیرها، دست اندازها، حاشیه های جاده همه می تواند در کاهش سرعت موثر باشد. اگر این موارد موثر واقع نشد، سعی کنید معکوس بکشید و با ترمز دستی سرعت را کاهش دهید.

ب: استفاده از کیسه های سیمان یا بشکه های آب: در برخی مواقع این نوع بازدارنده ها در جاده وجود دارند. تلاش کنید تا لاستیک اتومبیل را از بغل به آنها تماس دهید تا سرعت شما کاهش یابد. دقت کنید که با سر یا بدنه به آن برخورد نکنید. چرا که باعث رسیدن آسیب به اتومبیل و خود شما می شود. تا حد امکان لاستیک را با آنها تماس دهید.

۱۱. تماس با موانع کوچک مثل درختچه ها: موانعی همچون بوته ها و درختچه های کوچکتر از ۱ متر می تواند اتومبیل شما را متوقف سازند. همواره باید درختچه ها و بوته های کوچک را انتخاب کنید زیرا اگر طول آنها بزرگتر از ۱ متر باشد و یا خیلی محکم و استوار باشند، ممکن است با خطر مرگ مواجه شوید.

راهکارهایی اظطراری:

۱. برخورد با پشت اتومبیل های دیگر:

اگرچه به عنوان اولین راه حل پیشنهاد نمی شود، اما برخورد به پشت دیگر اتومبیل های جاده، سرعت شما را کاهش می دهد. در این حالت اتومبیلی را انتخاب کنید که هم سرعت با شماست و از استحکام خوبی برخوردار است( البته ضربه زدن به اتومبیل هایی با سرعت کمتر، باعث توقف اتومبیل و کاهش سرعت شدید شما می شود). قبل از برخورد با بوق زدن آنها را متوجه خطر سازید. ضربه را به طور مستقیم وارد کنید و از زدن ضربه های کشیدنی و ظریف خودداری کنید. چرا که اگر از گوشه ضربه بزنید، باعث منحرف شدن هر دو اتومبیل از مسیر شده و وضعیت خطرناکی را خلق می کنید. تا جایی که می توانید سرعت شما باید آهسته باشد. شاید کیسه هوای اتومبیل شما خاموش باشد!

۲. یافتن مکانی مناسب برای ساییدن یا تصادف: جاده را بررسی کنید تا یک نقطه ایمن برای سایش پیدا کنید. اگر قادر نیستید تا اتومبیل خود را بطور کامل متوقف سازید، بدنبال یک محیط باز باشید؛ جایی که بتوانید بدون برخورد با چیزی به حرکت ادامه دهید.

۳. اگر تمام گزینه های ذکر شده در بالا موثر واقع نشد، بدنبال چیزی برای تصادف باشید. بهترین چیز پیدا کردن یک برآمدگی پرپشت است که با ساییدن به آن سرعت اتومبیل را تا نصف کاهش دهید. اگر این برآمدگی را پیدا نکردید، دنبال علف های پرپشت باشید و در طول آنها رانندگی کنید تا سرعت شما کاهش یابد.

۴. اگر هیچکدام از این موارد پیدا نشد، به خاکی بکشید. هرچند که جاده خاکی(شنی یا ماسه ای) ناپایدار است و سرعت شما را به شدت کاهش می دهد. پس مراقب باشید.

اگر به دنبال یک محیط ایمن می گردید، جدول ها را انتخاب کنید اما به چند نکته توجه داشته باشید:

جدول کم عمق را انتخاب کنید که پس از برخورد با آن دوباره به ترافیک باز نگردید

فرمان را سفت بگیرید زیرا در اثر برخورد، کنترل اتومبیل از دست شما خارج می شود

توصیه ها:

۱. تنها با تعویض لنت های ترمز در زمان مناسب و همچنین بازدید دوره ای سطح روغن ترمز، می توانید از بسیاری از این موارد دوری کنید. در واقع بهترین راه حل، بازدید به موقع سیستم کنترل و اهمیت دادن به تغییرات آن است.

۲. ترمز گرفتن در سرازیری: اگر در سرازیری حرکت می کنید، از گرفتن ترمز بیش از حد خودداری کنید. زیرا لنت های ترمز بیش از حد داغ می شود و سیستم ترمز از دست می رود. لذا اگر نیاز به ترمز دارید، کمی ترمز کنید، معکوس بکشید و ترمز را رها کنید؛ بعد از آنکه کمی جلوتر رفتید دوباره ترمز بگیرید و سرعت را کم کنید. هیچ وقت بصورت پیوسته ترمز را نگه ندارید. در سرازیری از معکوس کشیدن و ترمز دستی بیشتر استفاده کنید.

۳. اگر موتور اتومبیل در ترمز گیری به شما کمک نکرد و همچنان با همان سرعت به حرکت ادامه داد، اتومبیل را به مسیری رهنمایی کنید که موتور دود کند. دنده را هم خلاص کنید. هرچند این کار باعث آسیب رسیدن به موتور می شود، اما شما مشکل بزرگتری دارید.

۴. بسیاری از مشکلات سیستم ترمز در اثر گیر کردن چیزی در زیر پدال ها اتفاق میفتد. بطری های آب معدنی، اسباب بازی، لیوان و … . همیشه اتومبیل خود را تمیز نگاه دارید. از ریختن و قرار دادن وسایل بخصوص نزدیک به صندلی راننده اجتناب کنید. همیشه جایی برای قرار دادن وسایل مورد نیاز خود در نظر بگیرید. همانند سبدهای مخصوص نگهداری لیوان و بطری آب و تلفن همراه.

۵. در هنگام حرکت هرگز اتومبیل های دنده اتومات را در وضعیت (P) یعنی “پارک” قرار ندهید. این کار باعث قفل شدن خودکار فرمان می شود و دیگر قاد به کنترل وسیله نقلیه نخواهید بود.

۶. چراغ ترمز عقب علاوه بر نشان دادن اینکه شما در حال ترمز گرفتن هستید، نکته های دیگری را بازگو می کند. قبل از شروع به رانندگی حتماً این چراغ ها را کنترل کنید. اگر با گرفتن ترمز روشن می شوند، سیستم ترمز مشکلی نخواهد داشت. البته دقت کنید که اگر مجبور هستید به شدت ترمز را بگیرید تا این چراغ ها روشن شوند، نصف قدرت سیستم ترمز شما از دست رفته است. احتمالاً یا لنت های ترمز سایییده شده و یا روغن ترمز کم شده است. نکته بعدی در خصوص چراغ های ترمز این است که اگر در حین رانندگی به طور خودکار روشن شدند، نشان از وجود نقص در سیستم ترمز است. بنابراین کار عاقلانه، توقف اتومبیل در کم ترین زمان ممکن و در مکانی ایمن است.

۷. لنت ترمز خیس، قدرت ترمز گیری را به شدت کاهش می دهد. بنابراین در روزهای بارانی یا رد شدن از مکان های خیس، بهترین کار روشن کردن چراغ های عقب، حرکت با دنده سنگین و گرفتن ترمز کم می باشد. وقتی از منطقه خیس خارج شدید( و یا باران بند آمد) جهت خشک کردن لنت ها، کافی است تا کمی ترمز را فشار دهید( پدال را تا ته فشار ندهید. فقط کمی که آن را تا نزدیک نقطه ترمز گرفتن فشار دهید). این عمل را جند بار تکرار کنید و پدال را رها کنید تا لنت ها خشک شوند.

هشدارها:

۱. معکوس کشیدن نامناسب باعث صدمه زدن به موتور می شود. بخصوص اگر دنده عقب را جا بزنید. شما کاری را که لازم است باید انجام دهید؛ نه هر کاری را.

۲. هنگامیکه موفق به توقف اتومبیل شدید، تا زمانیکه مطمئن نشده اید که مشکل حل شده، به هیچ وجه دوباره شروع به حرکت نکنید.

۳. هرگز در هنگام رانندگی و ترمز گرفتن، اتومبیل را خاموش نکنید چرا که سیستم هیدرولیک و ترمز به موتور وابسته هستند. اگر اتومبیل را خاموش کنید، سیستم هیدرولیک قدرت پمپینگ ترمز را سه برابر افزایش می دهد. بنابراین در شرایط اظطرار، فقط سوئیچ را در حالت دوم(چرخش مرحله دوم سوئیچ) قرار دهید. بدین ترتیب سیستم تعلیق قفل نخواهد شد.

انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶

پایتخت آبشار دنیا کجاست؟


آبشار نیاگارا ممکن است پر بازدید ترین آبشار در شمال آمریکا باشد اما پایتخت حقیقی آبشار دنیا در 50 مایلی غرب این منطقه یعنی در شهر کانادایی همیلتون قرار گرفته است. این شهر در قلب صنعتی ترین منطقه ی کانادا قرار گرفته و در عین حال مکانی بسیار زیبا می باشد. طبیعی ترین ویژگی این منطقه آبشارهای آن هستند.

در همیلتون بیش از یکصد آبشار وجود دارد که یکی از آنها مرتفع ترین آبشار واقع شده در محیط شهری است. تعدد آبشارها در این قسمت به دلیل موقعیت قرارگیری آنها در راستای عارضه های زمین در ناحیه ی نیاگارا است (لبه ای قوسی شکل که حین گذر از نیویورک، انتاریو، میشیگان، ویسکانسین و ایلینوی از میان همیلتون نیز عبور می کند). هر رودخانه ای که به سمت دریاچه های بزرگ بر فراز نیاگارا حرکت کند، منجر به ایجاد یک یا چند آبشار می شود.

پایتخت آبشار دنیا کجاست؟

همیلتون یک شهر صنعتی بزرگ است که تمرکز اصلی آن بر روی تولید فولاد می باشد و به همین دلیل آبشارهای آن تا سال 2008 نادیده گرفته شده بودند تا اینکه در این سال یکی از بومیان همیلتون به نام کریس اکلاند، شهر آبشار را پایه گذاری نمود. تا قبل از این موضوع، ساکنان این شهر از آبشارهای آن بازدید کرده و آخر هفته ها از این مکان ها به عنوان محل پیک نیک و شنا استفاده می کردند اما هیچ کس ارزش واقعی آب های همیلتون را نمی دانست.

حتی امروز نیز هیچ کس آمار دقیقی از تعداد آبشارهای همیلتون ندارد. وبسایت رسمی کریس اکلاند تعداد این آبشارها را 130 عدد اعلام کرده است، اما برخی منابع تعداد دقیق را بالغ بر 150 می دانند. عدم قطعیت در تعداد این آبشارها می تواند به این دلیل باشد که تنها 50-60 عدد از این آبشارها در طول سال جریان می یابند، بنابراین تعداد این آبشارها بسته به فصل سال می تواند متغیر باشد. مسئله ی دیگر این است که برخی از این آبشارها در املاک خصوصی واقع شده اند که ممکن است در تعداد نهایی شمارش نشوند. علاوه بر این، آبشارهای زیادی در مرکز همیلتون هستند که با افزایش جمعیت و ساخت و سازها به مرور ناپدید می شوند.

همیلتون هیچ رودخانه ی بزرگی ندارد، به همین دلیل ابعاد آبشارها هیچ کجا حتی به گرد پای نیاگارا هم نمی رسد. در عوض آبشارهای همیلتون کوچک و آرام بوده و تنوع زیادی دارند که از آن جمله می توان به آبشارهایی که از لبه ی صخره های مرتفع سرازیر می شوند، مدل های روبانی (عرض کم و ارتفاع بلند)، مدل کلاسیک (با عرض و ارتفاع برابر) و مدل پرده ای (عرض زیاد و ارتفاع کم) اشاره نمود.

یکی از زیباترین آبشارهای همیلتون، آبشار وبستر است. مرتفع ترین آبشار، Tew به ارتفاع 41 متر و کوچکترین آبشار، Little Davis به ارتفاع 3 متر است.

پایتخت آبشار دنیا کجاست؟

پایتخت آبشار دنیا کجاست؟

پایتخت آبشار دنیا کجاست؟

پایتخت آبشار دنیا کجاست؟

پایتخت آبشار دنیا کجاست؟

پایتخت آبشار دنیا کجاست؟

پایتخت آبشار دنیا کجاست؟

پایتخت آبشار دنیا کجاست؟

 

منبع: amusingplanet

 

انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶

تکرار ادعاهای واهی عربستان سعودی علیه ایران


وزارت امور خارجه عربستان سعودی در بیانیه ای ادعاهای واهی علیه ایران را تکرار کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه النشره، وزارت خارجه عربستان در بیانیه ای مدعی شد: ایران با به درازا کشاندن تحقیق درباره حادثه سفارت عربستان در تهران از تکمیل آن خودداری کرد.

وزارت خارجه عربستان در ادامه ادعا کرد: ایران به منظور گرفتن امتیازات دیپلماتیک از عربستان، در این زمینه به سیاست باج گیری روی آورد.

سعودی ها در این بیانیه همچنین مدعی شدند: ایران از پذیرفتن تیم سعودی برای بازدید از سفارت امتناع کرد. ایران با رفتارهای خود به تفاهم نامه های بین المللی احترام نمی گذارد. ما از سازمان های بین المللی خواهیم خواست حافظ حقوق دیپلماتیک ما در برابر رفتارهای ایران باشند.

تکرار ادعاهای واهی عربستان سعودی علیه ایران
انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶

روستای بیاشوش


روستای بیاشوش در فاصله 7كیلومتری ازشمال شرق شهرستان جوانرود استان کرمانشاه قراردارد .ازشمال به كوهستان شاهو و ازجنوب به روستاهای كلی و تركبان و ازشرق به شهرستان روانسر و از غرب به روستاهای ده لیلی و پلنگانه امتداد دارد .این روستا به دلیل هم جواری باكوههای شاهو و قرارداشتن دریك دشت وسیع بسیارسردسیر بوده و نام روستا بیاشوش به معنی شمش یخی میباشد .زنان روستا در زمینه توپ بافی و قالی بافی فعالیت دارند.از فعالیت های انجام شده در روستای بیاشوش ایجاد یک پارک یا بوستان و نصب وسایل ورزشی می باشد که می تواند نقش مهمی درسلامت مردم روستا داشته باشد و همچنین یک مجموعه ورزشی درسال 90در این روستا تاسیس شده و ازبازیهای محلی این روستا میتوان به بازی محلی زغان اشاره کرد .از غذاهای محلی این روستا میتوان به آش دانه کولانه و ترخینه اشاره کرد .توسعه فعالیتهای عمرانی، آموزشی، فرهنگی، ورزشی، بهداشتی و زیست محیطی را از شاخص ترین موفقیت های روستای بیاشوش می باشد .

روستای بیاشوش

 

انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶

تاریخچه فرش کرمان


هنرهاي دستي جلوه‌اي از فرهنگ درخشان گذشتگان است كه بي‌ترديد فصلي با اهميت از تاريخ هنر سرزمين ما را رقم زده‌اند.
ساليان درازي است كه مردم كرمان در كنار ساير فعاليت‌هاي اقتصادي، و اجتماعي به قاليبافي، شال‌بافي، پته‌دوزي و ترمه‌بافي پرداخته‌اند و توانسته‌اند شهرتي جهاني كسب كنند.
يكي از صنايع دستي كرمان، همان هنر قديمي و اصيل ايرانيان يعني قاليبافي است كه افزون بر ارزش اقتصادي، مظهر ميراث فرهنگي و ملي ايران است.
قالي كرمان، اين گوهر گرانبها كه همه شيفته آن هستند و بر تارك زيباترين و گرانبهاترين فرش‌هاي جهان درخشش هميشگي دارد، هنري كه در ظرافت، رنگ‌آميزي و كيفيت در دنيا همتا ندارد و به‌طور قطع از نفيس‌ترين صنايعي است كه در جهان رقيبي ندارد. اين هنر در گذر زمان با فراز و نشيب‌هايي روبرو شده و گويي در سال‌هاي اخير، تا حد زيادي از اهميت آن كاسته شده است.
كرمان در زمينه بافت قالي، تاريخ مدوني ندارد و تاريخ آن سينه به سينه نقل شده است و به روايتي باسابقه پانصد ساله يكي از مناطق قديمي، قاليبافي در ايران به شمار مي‌رود. در عهد صفويه كه اوج شكوفايي هنر در ايران بود، قالي هم مانند ديگر هنرها در اين دوره بيشتر شكوفا شد. اين صنعت در اوايل دوره قاجاريه رو به زوال رفت. شروع انقلاب صنعتي و ورود پارچه‌هاي نساجي و ماشيني كه كاهش توليد انواع منسوجات دستي را در پي داشت عامل اصلي گرايش به هنر قاليبافي در كرمان بود و در واقع بعد از انقلاب صنعتي اروپا، يكي از پررونق‌ترين دوره‌هاي قاليبافي در كرمان آغاز شد.
شهرت و آوازه قالي كرمان بيش از هر چيز به دليل درآميزي رنگ و طرح آن است. طرح و رنگ قالي كرمان يكي از نفيس‌ترين، زيباترين، و خوش‌سبك‌ترين بافته‌هاي جهان به شمار مي‌آيد به‌طوري كه كمتر مي‌توان دو قالي از نظر رنگ و نقشه شبيه به هم پيدا كرد.
طراحي و نقشه‌كشي قالي كرمان هم قدمتي ديرينه دارد، گرچه به جز نامي كه از چند تن از نقاشان منطقه كرمان به جاي مانده، تاريخچه چندان دقيقي درباره چگونگي رونق طراحي نقشه‌هاي قالي و چگونگي نام نهادن به طرح‌هاي اين منطقه در دست نيست.

پيدايش و رونق طرح‌ها
پيش از پيدايش نقشه، قالي با نقشه و طرح‌هايي كه بافندگان در ذهن داشتند و سينه به سينه از نياكان خود فراگرفته بودند، بافته مي‌شد.
طراح كرماني، كه با سر انگشت ماهر و تواناي خود همواره زيبايي آفريده است، هيچگاه خود را محدود در چند رنگ و نقش نكرده است و همين بدعت‌ها و نوآوري‌هايش سبب شده تا از رقباي خود پيشي گرفته و در بافت قالي‌هاي نفيس و زيبا، شهرتي بي‌مانند كسب كند.
مردم كرمان قبل از قاليبافي به كار شال‌بافي مي‌پرداختند و در طرح‌هاي قديم فرش كرمان جاي پاي طرح‌هاي شال‌بافي كرمان هويدا است، اما به تدريج در طرح‌هاي قالي، تنوع ايجاد شد و طراحان معروفي چون حسين، امير و احمد شاهرخي كارهاي زيبايي خلق كردند كه كرمان را از ديگر مناطق بافت متمايز كرد و به تدريج طرح‌هاي باب بازار خارج از كشور رايج شد و طرح‌هاي گل‌فرنگ، گلداني، ظل‌السلطان و تصويري بوجود آمدند به‌طوري كه خاندان شاهرخي را از پيشكسوتان هنر طراحي قالي كرمان قلمداد كردند. البته كاظم راد، شكرالله پاك‌گوهر، رضاخان‌زند، محمود ارجمند، محمد سام، حسن رسولي و ميرزاعليرضا مايل از ديگر طراحان مشهور و معاصر قالي كرمان هستند.
از ميان توليدكنندگان بزرگ قديمي قالي كرمان نيز مي‌توان از احمد يزدان‌پناه معروف به ديلمقاني، محمد ارجمند كرماني، ملقب به سلطان قالي كرمان، برادران رشيد فرخي، برادران اژدري و ژان‌تيموياناكي نام برد و ابوالهادي، فتحي، نصيري و وزيري هم از مهم‌ترين توليدكنندگان فعلي قالي شهري‌باف استان كرمان هستند.

مهمترين طرح‌هاي قالي
شركت سهامي فرش كرمان نيز با بيش از 60 سال سابقه از قديمي‌ترين توليدكنندگان فرش‌هاي اصيل كرمان است. از جمله طرح‌هاي معروفي كه در كارگاه‌هاي قاليبافي كرمان بافته مي‌شود به طرح‌هايي چون سبزي‌كار، طرح‌هاي تصويري و افشان مي‌توان اشاره كرد كه بهترين طرح‌هاي سبزي‌كار اغلب در حوزه قاليبافي راور بافته مي‌شود و مهم‌ترين آنها عبارتند از: طرح حافظ، ليلي و مجنون، خيام و منظره.طرح‌هاي افشان به ويژه افشان شاه‌عباسي كه شايد بدترين آن‌ها در دورة معاصر، حاصل دست تواناي طراحان خاندان شاهرخي بوده است و نيز نقوش قاب قرآني، انواع درختي، گلداني تلفيقي از ديگر طرح‌هاي معروف كرمان است و انواع گل فرنگ طرح‌هاي گوبلني در اوايل سده سيزدهم هجري شمسي بخش مهمي از طرح‌هاي منطقه كرمان را به خود اختصاص داد كه برگرفته از هنرهاي تزئيني غيرايراني بود و طرح‌هاي شكارگاه، بازوبندي، خشتي و لوزي خاتم از ديگر طرح‌هاي اين منطقه هستند.
نزديك به يك قرن پيش كار چهره‌بافي در كارگاه‌هاي بافندگي كرمان رونق گرفت و از اين زمان به بعد هنرمندان كرماني با مهارت تمام، تصويرهايي از شخصيت‌هاي مذهبي، تاريخي و سياسي بر فرش‌هاي خود نقش كردند. در گذشته كه مراكز قاليبافي كرمان در اختيار تجار و خوانين روستاها بود، كودكان را از پنج سالگي، اجير ارباب‌ها مي‌كردند و آنها را بدون حامي رها مي‌كردند تا به قولي، قاليباف شوند.
بافت قالي و قاليچه كه در روستاها بيشتر به عهدة زنان و دختران است در كارگاه‌هاي شهري حرفه‌اي است كه بافندگان زن و مرد به آن مي‌پردازند. دختران و پسراني كه در كنار دارهاي قالي هزاران هزار گره را با انگشتان هنرمند خود در دل تارهاي قالي جاي مي‌دهند و سرانجام به علت شرايط سخت كاري و محيط‌هاي نامناسب و غيربهداشتي كارگاه‌ها، به بيماري‌هايي چون كم‌بينايي، رماتيسم و جهاز تنفسي مبتلا مي‌شوند. به‌طور كلي قالي‌هاي كرمان را مي‌توان به دو گروه شهري‌باف و عشايري‌باف تقسيم كرد كه شهر كرمان مهم‌ترين مركز عرضه قالي‌هاي شهري‌باف و سيرجان مهم‌ترين مركز عرضه فرش‌هاي عشايري هستند.

قالي‌هاي راور
قديمي‌ترين نوع قالي كرمان به «قالي راور» مشهور است كه تاريخچه بافت آن به سال 1866 ميلادي برمي‌گردد.
راور شهري كوچك در حاشيه كوير لوت با توليداتي نه‌چندان زياد ولي بسيار حائز اهميت از نظر كيفيت است و قالي آن در بازارهاي داخل و خارج از شهرت بي‌مانندي برخوردار است، به‌طوري كه قالي‌هاي مرغوب و استثنايي كرمان را به نام «قالي راور» مي‌شناسند.
به غير از راور و شهرهاي رفسنجان و ماهان كه در آن‌ها قالي‌هايي برابر با الگوهاي بافت كرمان در سبك طرح‌هاي گلدار بافته مي‌شود، در ساير شهرهاي اين استان از جمله سيرجان، شهر بابك، زرند و بردسير نيز قاليبافي به شكل ديگري انجام مي‌شود. در تمامي اين مناطق از پشم مرغوب براي بافت قالي‌هاي درجه يك استفاده مي‌شود و تار و پود تمامي توليدات از نخ پنبه‌اي است اين قالي‌ها عموماً دو پوده بافته مي‌شوند و فقط در منطقه راور گاهي قالي‌هاي بسيار مرغوب سه‌پوده توليد مي‌شود.
از مهم‌ترين رنگ‌هاي مورداستفاده در قالي كرمان مي‌توان به رنگ‌هاي لاكي سير و روشن، بِژ، عنابي، مِسي، آبي سير و روشن، سُرمه‌اي، صورتي و سبز سير و روشن اشاره كرد و به‌طور متوسط در هر قالي بين 15 تا 30 رنگ به كار مي‌رود.

قالي‌هاي ايل‌باف
در كرمان ايل‌هاي بزرگي وجود دارد كه شهرت قاليچه‌هاي آنان از شهرت زيادي در داخل و خارج از كشور برخوردار است. اين ايل‌ها عبارتند از: ايل افشار، ايل پيچاقچي، ايل جبال‌بارزي، ايل منهي، ايل لرها و اعراب.
ايل افشار طايفه‌هايي از ايل ترك‌زبان هستند كه در بيشتر خاك ايران از جمله آذربايجان و كرمان پراكنده‌اند. افشاري‌هاي كرمان از طايفه افشاري‌هاي آذربايجان هستند كه در زمان شاه‌طهماسب صفوي به نواحي كرمان كوچ كردند. مهم‌ترين مراكز بافت قاليچه‌هاي افشار عبارتند از: شهر بابك، سيرجان، بافت، رابر، نواحي غرب جيرفت، بيلوردي، اسعدي، بيلري، كوتلو، سرآباد، دشتاب، پاريزي، ده‌شتران و دحلج. طرح قاليچه افشار به‌طور كلي شكسته است. زيباترين نگاره‌اي كه در آنها به كار مي‌برند نقش مرغ است كه به آن نقشه مرغي نيز مي‌گويند يا نقش ترنج بر متن ساده و درختاني كه گاه از گلدان سر برآورده‌اند و پرندگاني كه بر روي اين درختان نشسته‌اند.

طرح ها
به‌طور كلي طرح‌هاي افشار عبارتند از: انواع ترنجي مانند سه‌كله، چهاركله، پنج گل، گلداني و موسي‌خاني، گل سماور، كتري و مكه‌اي، گل حشمتي و بابابگي، درختي و صورتي، طرح ابري و منبري.

رنگ بندی
كاربرد رنگ‌هاي لاكي، قهوه‌اي، كرم مشكي، سرمه‌اي در انواع مختلف از ويژگي‌هاي اين گروه از فرش‌هاي استان است. رج شمار اغلب قاليچه‌هاي اصيل افشار بين 15 تا 25 رج متغير است. نوع گره مورد استفاده در آن تركي است و برخلاف عشاير، بافندگان ديگري از طوايف غيرافشار هستند كه در قاليچه‌هاي خود از گره فارسي استفاده مي‌كنند. درحال حاضر برخي از قاليچه‌هايي كه به نام افشار در روستاهاي حومه سيرجان بافته مي‌شوند داراي گره فارسي هستند.
نوع دار قالي، زميني است كه يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي قالي عشايري استان كرمان است.

ابعاد
ابعاد فرش‌هاي عشايري استان عموماً در 3 اندازه پشتي، ذرع و نيم و حداكثر دو ذرع است و در دهه‌هاي اخير ابعاد بزرگتر توسط برخي از بافندگان سيرجاني رواج يافته است. در سال‌هاي اخير، نبودن بافنده و به روز نبودن توليد با نياز بازارهاي جهاني از جمله مواردي است كه قالي كرمان را بطور جدي با ركود روبرو كرده است.

تاریخچه فرش کرمان

تاریخچه فرش کرمان

 

انتشار : ۱۰ مرداد ۱۳۹۶

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما